Reglementen ASC Olympia

Trainingen:

De renner/sters worden verzocht om 15 minuten voor aanvang van de trainingen aanwezig te zijn. Dit om te voorkomen dat er op het laatste moment nog fietsen gepakt moeten worden of banden opgepompt dienen te worden. Het dragen van een helm en handschoentjes is ook verplicht tijdens de trainingen. Tijdens de trainingen wordt er niet via oortjes naar muziek geluisterd.

Afmelden

Als een renner/ster geblesseerd of ziek is meldt hij/zij zich af via de training-WhatsApp groep. Dit moet uiterlijk een dag voor de training, behalve als de renner/ster op de trainingsdag ziek geworden is. Doe je mee aan officiële KNWU wedstrijden en je kunt onverhoopt niet mee doen dan dien je je altijd af te melden bij de organiserende club. Doe je dit niet dan brengt de KNWU € 30, – in rekening bij de club. Olympia zal deze kosten bij de desbetreffende renner/ster in rekening brengen.

Kleding

Als een Olympiaan deelneemt aan wedstrijden dan is clubkleding verplicht. Ook bij trainingen zien wij de renners/sters graag in clubkleding rijden.

Houd het netjes

Zorg dat ons complex en dat van andere verenigingen netjes blijft. Gooi afval in de daarvoor bestemde bakken. Ook als er tijdens een training buiten gereden wordt gooi dan geen afval op straat maar hou dat bij je in je achterzak tot je het kan weggooien in de daarvoor bestemde bakken. Ook lekke binnenbanden worden niet achtergelaten maar meegenomen.

Wangedrag en vernielingen

De schade veroorzaakt door wangedrag en/of vernieling zal worden verhaald op de dader(s). Bovendien sluiten wij schorsing niet uit.

Taalgebruik

Vloeken en schelden hoort niet thuis op een wielerparcours, zelf vind je het ook niet leuk als je uitgescholden wordt. Vloeken is een spraakgebrek ! en schelden is een uiting van onvermogen. Het taalgebruik gedurende de trainingen gebeurt met respect naar elkaar.

Pesten

Het spreekt voor zich dat we elkaar niet pesten in welke vorm van communicatie ook; woord, pc, mobiel, Twitter, Instagram, Facebook en alle andere.
Wanneer wij horen van pesterijen dan nemen we contact op met de ouders van de desbetreffende renner/sters en bespreken de kwestie.
En volgen er passende maatregelen.

Ouders

Het is fijn als u belangstelling toont door te kijken naar uw zoon of dochter.
Het is voor uw zoon of dochter leuk als u vraagt of het plezierig heeft getraind of een leuke wedstrijd heeft gereden.
Jeugdwielrenners moeten nog veel leren, geef ze die ruimte.
Iedereen doet zijn best en wil zo goed mogelijk wielrennen.
Winnen en “verliezen” hoort bij het wielrennen.
Complimenten geven is beter dan renner/sters belonen met geld voor een overwinning.
Tips aan de trainers kunnen zeer waardevol zijn, mits positief bedoeld.
Spreekt u hem na een training op een rustig moment aan. U zult zien dat hij dan vaak de tijd voor u neemt.
U kunt u bijdrage leveren door te helpen als daar om gevraagd wordt van uit de vereniging.

Respecteer gestelde regels

De regels ter bevordering van sportiviteit en respect zijn opgesteld in overleg tussen sporters en begeleiders en worden daarmee breed gedragen. Een ieder die betrokken is geweest bij het opstellen dan wel deelneemt aan de trainingen gecommitteerd zich de regels te volgen.
Beslissingen van jury worden gerespecteerd door renners en begeleiders/trainers.