Disciplines

Wielrennen in Amsterdam? Natuurlijk bij ASC Olympia!

Wielrennen in Amsterdam … waar kan je nu beter doen dan bij de oudste wielervereniging van Nederland? Wil jij wielrennen? Of (beter) leren wielrennen? Kom dan naar ASC Olympia!

Wij houden van de wielersport. Wij houden van wielrennen en baanwielrennen, mountainbiken, cyclocross en alle andere disciplines van de wielersport. Het gevoel dat je krijgt wanneer je fietst, is als een ‘natural high’. Dat gevoel willen wij delen met alle fietsliefhebbers uit Amsterdam en omstreken.

Wij zijn er voor alle wielersportliefhebbers: voor wielrenners en baanrenners, maar ook voor mountainbikers en veldrijders. We hebben een actieve groep handbikers en we zijn vooruitstrevend in het vrouwenwielrennen in Amsterdam.

ASC Olympia – de oudste wielervereniging van Nederland

ASC Olympia is opgericht op 27 november 1898 en daarmee zijn we de oudste wielervereniging van Nederland. We zijn zelfs ouder dan de UCI – de Internationale Wielerunie. We hebben een rijke historie met Nederlandse-, Europese- en zelfs Wereldkampioenen en daar zijn we enorm trots op!

Of je nu wedstrijden wil rijden, aan je conditie wil werken of gewoon samen wil toeren, bij ASC Olympia vind je aansluiting bij mensen zoals jijzelf. Van beginnende fietser tot gevorderde (wedstrijd)renner. Man of vrouw, jong of oud(er), wielrenner, mountainbiker, handbiker of baanwielrenner: als je wil wielrennen in Amsterdam ben je thuis bij ASC Olympia!

Hieronder zie je een overzicht van de verschillende disciplines die we je kunnen bieden.

Wielrennen

 

Bij ASC Olympia ligt de nadruk als sinds de oprichting in 1898, op het wielrennen op de weg. We hebben een groot aantal leden die het wielrennen in Amsterdam en omgeving beoefenen. Dit doen zij op ons eigen – 2,5 kilometer lange – parcours op Sportpark Sloten, maar ook tijdens competities met en bij andere verenigingen in Amsterdam en omstreken.

Of je nu wedstrijden wil rijden, aan je conditie wil werken of gewoon samen wil toeren, bij ASC Olympia vind je aansluiting bij mensen zoals jijzelf. Man of vrouw bent, jong of oud(er), bij ASC Olympia ben je thuis!

Lees meer …

Baanwielrennen

 

We bieden we het gehele jaar door mogelijkheden voor voor wielrennen op de baan. ASC Olympia is namelijk ‘een goede buur’ van het Velodrome Amsterdam, één van de weinige overdekte wielerbanen van Nederland.

Lees meer …

Vrouwenwielrennen

ASC Olympia: vrouwenwielrennen in Amsterdam

Vrouwenwielrennen in Amsterdam, waar kun je dat nu beter doen dan bij de oudste wielervereniging van Nederland? ASC Olympia is er voor alle vrouwen, ongeacht leeftijd of niveau. Voor zowel duurritten, trainingen als koersen kun je bij ons terecht. Zo maken we vrouwenwielrennen in Amsterdam steeds toegankelijker.

Lees meer …

Routiers Cycling Club

ASC Olympia - Routiers Cycling Club

Elke zondag om 10:00 uur vanaf Sportpark Sloten: Routiers Cycling Club – Just Ride!

Routiers willen gewoon samen rijden. Het is ons motto: ‘Just Ride’. Niet moeilijker dan het gewoon is. Samen met andere liefhebbers van de wielersport in Amsterdam en omstreken. Routiers zijn social; we zijn er voor iedereen die ongeacht leeftijd of niveau, samen wil fietsen. Zo maken we wielrennen in Amsterdam steeds toegankelijker.

Lees meer …

Mountainbiken & Cross

ASC Olympia - Clubkampioenschap Cross 2019

 

Liefhebbers van mountainbiken en veldrijden (ook wel cyclocross genoemd) kunnen hun hart ophalen op ons uitgebreide en technische parcours, dat naast onze eigen baan op Sportpark Sloten ligt. Bovendien geven we intensieve trainingen en organiseren we prachtige mountainbike tochten.

Bij ASC Olympia rijden we niet alleen op de weg of op de baan. We hebben een groot aantal leden die naast wielrennen of baanwielrennen heel regelmatig mountainbiken of cyclocrossen. Daarvoor hebben we ons eigen mountainbike/cyclocross parcours aangelegd op Sportpark Sloten.

Lees meer …

Handbiken

ASC Olympia: handbiken in Amsterdam

Als sporter met een beperking ben je bij ASC Olympia aan het goede adres. Dankzij onze samenwerking met Reade, het Fonds Gehandicaptensport en de Gemeente Amsterdam bieden we sporters met een beperking een professioneel en uitgebreid programma.

Wij willen het handbiken in Amsterdam stimuleren. Wij willen mensen met een beperking stimuleren om te gaan handbiken. ASC Olympia streeft ernaar om handbiking voor zoveel mogelijk mensen met een beperking toegankelijk te maken en deze discipline als volwaardig te laten integreren binnen onze vereniging en onze prachtige wielersport

Lees meer …

Jeugdwielrennen

 

Heeft jouw zoon of dochter belangstelling om te wielrennen, baanwielrennen of mountainbiken? Daar zijn wij natuurlijk enorm blij mee! En wie sportief (en competitief) aan de slag wil op de fiets, kan bij ASC Olympia het gehele jaar terecht.

Van maart t/m oktober rijden wij op de weg – op ons eigen afgesloten parcours op Sportpark Sloten. Van oktober t/m februari rijden wij op mountainbikes, ook op ons eigen parcours. Bovendien rijden wij van november t/m februari ook op de wielerbaan van het Velodrome Amsterdam.

Lees meer …

Nieuwelingen & Junioren

ASC Olympia: Nieuwelingen en Junioren in Amsterdam

Bij ASC Olympia willen we zoveel mogelijk Nieuwelingen en Junioren de kans geven om zich verder te ontwikkelen in de wielersport. En wellicht zelfs door te stromen naar WPGA – de Wieler Ploeg Groot Amsterdam (zie ook hieronder). Trainingen voor Nieuwelingen en Junioren zijn bijzonder uitdagend en worden begeleid door onze eigen KNWU gediplomeerde WT3 trainers.

Lees meer …

Wieler Ploeg Groot Amsterdam

ASC Olympia - WPGA: Wielerploeg Groot Amsterdam

Wielerploeg Groot Amsterdam is een samenwerking van 3 verenigingen uit de regio groot Amsterdam; ASC Olympia uit Amsterdam, WTC de Amstel uit Amstelveen en ZWC DTS uit Zaandam. Samen vertegenwoordigen zij zo’n 900 wielrenners.

Vanuit een passie voor het wielrennen en het bundelen van de wielerkrachten, wil de Wieler Ploeg Groot Amsterdam de beste, maatschappelijk betrokken wielerploeg voor Elite en Beloften zijn, een vaste waarde in de regio en een voorbeeld voor de wielersport.

Lees meer …

ASC Olympia: voor iedereen!

ASC Olympia: #samensneller

Zoals je hierboven hebt gelezen, biedt ASC Olympia het gehele jaar door een prachtig programma, voor liefhebbers en enthousiastelingen van elke discipline van de wielersport. Van beginnende fietser tot gevorderde (wedstrijd)renner. Competitief of recreatief. Man of vrouw, jong of oud(er), wielrenner, mountainbiker, handbiker of baanwielrenner: bij ASC Olympia vind je aansluiting bij mensen zoals jijzelf!