Het ASC Olympia parcours ligt op Sportpark Sloten. Het parcours is 2,5 kilometer lang, volledig geasfalteerd en heeft 7 ruime bochten die allemaal op hoge snelheid kunnen worden ingestuurd. Ook een ‘klimmetje’ ontbreekt niet; in het parcours – naast het juryhuis – ligt een viaduct met een korte maar steile klim.

ASC Olympia Parcours

Hieronder kun je in Google Streetview in een 360 graden virtuele tour over ons parcours rijden.

Omdat het een snel parcours is met gemakkelijke bochten, worden er op ons parcours veel wedstrijden verreden. Ook andere verenigingen die wielrennen in Amsterdam en omgeving, komen regelmatig ‘op Sloten’ voor wedstrijden en trainingsronden. Het parcours is ook perfect geschikt voor beginnende renners; het wegdek is breed en dus ideaal om jouw eerste wedstrijden te rijden. Ook voor gevorderde renners is ons parcours uitdagend; als je van het peloton wil weg sprinten, moet je echt wel wat in huis hebben!

Hoe ziet dat eruit? Bekijk hieronder de video van ligfietser Robert-Jan Bakker voor een fraaie indruk.

De KOM & QOM van Sloten

Natuurlijk heeft het ASC Olympia parcours ook een Strava segment. En als er een Strava segment is, is er natuurlijk een KOM (King of the Mountain) en een QOM (Queen of the Mountain). Degene die de snelste tijd heeft neergezet op de bepaald segment, wordt gekroond tot Koning of Koningin van dat segment.

Op het ASC Olympia parcours staat de KOM om naam van Richard Schaffenroth uit Freudenberg. De QOM staat op naam van Eva Navratilova uit Dronten. Beiden reden op Sloten naar de snelste tijd in een Velomobile.

De KOM en QOM op een ‘gewone’ racefiets staan respectievelijk op naam van Sebastiaan Pot (Wieler Ploeg Groot Amsterdam) met 2:39 en Nina Kessler (Team Hitec Products) met 2:55.