Handbiken in Amsterdam

Handbiken in Amsterdam … waar kun je dat nu beter doen dan bij de oudste wielervereniging van Nederland? Als sporter met een beperking ben je bij ASC Olympia aan het goede adres.

Handbiken in Amsterdam

Dankzij onze samenwerking met Reade, het Fonds Gehandicaptensport en de Gemeente Amsterdam bieden we sporters met een beperking een professioneel en uitgebreid programma.

Wij willen het handbiken in Amsterdam stimuleren. Wij willen mensen met een beperking stimuleren om te gaan handbiken. Daartoe hebben we niet alleen een uitgebreid trainingsprogramma, maar bieden we ook beginnende renners een helpende hand. ASC Olympia streeft ernaar om handbiken voor zoveel mogelijk mensen met een beperking toegankelijk te maken en deze discipline als volwaardig te laten integreren in onze vereniging en onze prachtige wielersport.

Training

De trainingen voor het handbiken vinden plaats op ons eigen afgesloten parcours op sportpark Sloten. Deze trainingen zijn voor zowel beginnende als gevorderde handbikers met vastframe handbikes, maar ook met een aankoppel handbike ben je welkom. Ook als je op een aangepaste fiets rijdt, ben je hartelijk welkom om mee te rijden met een training. Zelfs als je geen handbike hebt maar het handbiken wél graag een keer wil proberen, ben je bij ASC Olympia aan het juiste adres.

ASC Olympia - Handbiken in Amsterdam

Plezier in het handbiken staat voorop maar onthoud dat onze focus op wedstrijden ligt. Het uiteindelijke doel is dat een ieder op zijn eigen niveau het maximale uit zijn/haar talent kan halen met behoud van plezier in het handbiken.

Trainingstijden

Het seizoen loopt vanaf de 1e week april t/m de 1e week van oktober. Tijdens de zomervakantie stopt de training voor een bepaalde tijd, wat jaarlijks nader bepaald zal worden.

Zaterdag 

10:00 uur – 12:00 uur onder leiding van Carolien van Herrikhuyzen.

Meer informatie

Heb je vragen over handbiken of aangepast sporten bij ASC Olympia? Stel ze dan gerust! Wij beantwoorden je vragen graag! Bekijk ook eens onze Facebook of Instagram. Wil je meedoen met een training, maar ben je nog geen lid? Je bent natuurlijk hartelijk welkom om met ons mee te rijden, maar neem dan eerst contact met ons op s.v.p.