Wielrennen in Amsterdam

Wielrennen in Amsterdam … waar kun je nu beter doen dan bij de oudste wielervereniging van Nederland? Bij ASC Olympia ligt de nadruk als sinds 1898 op wielrennen op de weg.

We hebben een groot aantal leden die het wielrennen in Amsterdam en omgeving beoefenen. Dit doen zij op ons eigen – 2,5 kilometer lange – parcours op Sportpark Sloten, maar ook tijdens competities met en bij andere verenigingen in Amsterdam en omstreken.

We hebben een rijke historie met Nederlandse-, Europese- en zelfs Wereldkampioenen en daar zijn we enorm trots op! Of je nu wedstrijden wil rijden, aan je conditie wil werken of gewoon samen wil toeren, bij ASC Olympia vind je aansluiting bij mensen zoals jijzelf. Of je nu man of vrouw bent, jong of oud(er), bij ASC Olympia ben je thuis!

Wielrennen in Amsterdam

Wielrennen is een bijzonder populaire sport. Niet alleen in Amsterdam. Dat is logisch, want Nederlanders krijgen het fietsen met de paplepel ingegoten. Hoewel iedereen kan fietsen, is wielrennen toch iets heel anders. Wielrennen moet je leren. Dat is precies wat we bij ASC Olympia doen: jou leren wielrennen. Of nóg beter leren wielrennen.

Bij ASC Olympia kun je wielrennen op verschillende manieren: we hebben natuurlijk een wedstrijdafdeling, maar ook recreatieve wielrenners vinden bij ASC Olympia een thuis. Onze Fietsbelles – onze actieve dames-divisie – maakt het vrouwenwielrennen in Amsterdam en omgeving steeds toegankelijker. Bovendien hebben we een groot aantal jeugdleden die wekelijks samen rijden, plezier maken en bovendien beter leren fietsen.

We hebben het hele seizoen aandacht voor wielrennen op de weg. We organiseren elk jaar wedstrijden – waarvan de Oranjeronde van Amsterdam het meest bekend is – maar ook verschillende toertochten, tijdritten, fietsweekenden en zelfs fietsvakanties!

Training

Wielrentrainingen worden gegeven op ons eigen, afgesloten parcours op Sportpark Sloten. Voor de jonge en beginnende renners ligt de nadruk op het leren fietsen, goed kunnen sturen en het rijden in een groep. Plezier staat natuurlijk voorop, maar wij houden altijd in ere dat ASC Olympia een wedstrijdvereniging is. Het uiteindelijke doel is, dat ieder kind op zijn/haar eigen niveau het maximale uit zijn/haar talent kan halen. Natuurlijk staat plezier in het wielrennen hierbij voorop.

Voor onze gevorderden en wedstrijdrenners kan er ook buiten ons eigen parcours worden getraind. Renners gaan dan onder begeleiding van “meerij-ouders” en KNWU gediplomeerde trainers de openbare weg op en rijden bijvoorbeeld een Rondje Ringvaart’, een ‘Rondje Ronde Hoep’ of naar het ‘Kopje van Bloemendaal’.

ASC Olympia - Vrouwenwielrennen in Amsterdam

Trainingstijden

ASC Olympia organiseert ieder seizoen wegtrainingen voor leden. Deze trainingen vinden plaats op het parcours bij het clubhuis van Olympia of op de openbare weg, onder leiding van gekwalificeerde trainers.

Nieuwe leden vragen we om zich aan te melden voor een instroom-training. Dit is vrijblijvend. We vragen wel alle nieuwe leden of leden die nog nooit aan een training hebben meegedaan zich in te schrijven voor één van de speciale instroomavonden. Op deze avond heeft de trainer wat meer aandacht voor nieuwe deelnemers. Heb je al eens aan een training meegedaan dan hoef je je niet per se aan te melden, maar als je een poos niet bent geweest stelt de trainer het op prijs als je even mailt dat je weer komt.

Bij ASC Olympia loopt het seizoen vanaf de eerste dinsdag na begin zomertijd tot de laatste donderdag bij einde zomertijd. Tijdens de zomervakantie trainen wij alleen op dinsdag en komen de trainingen op donderdag te vervallen.

Dinsdag
17:30 uur – 18:30 uur: jonge & beginnende renners
18:30 uur – 20:30 uur: gevorderden & wedstrijdrenners

Donderdag (niet tijdens zomervakantie)
17:30 uur – 18:30 uur: jonge & beginnende renners
18:30 uur – 20:30 uur: gevorderden & wedstrijdrenners

Meer informatie

Heb je vragen over wielrennen bij ASC Olympia? Stel ze dan gerust! Wij beantwoorden je vragen graag! Bekijk ook onze Facebook of Instagram. Wil je meedoen met een training, maar ben je nog geen lid? Je bent natuurlijk hartelijk welkom om met ons mee te rijden, maar neem dan eerst contact met ons op s.v.p.

Aanmelden voor training

    Lidmaatschap: