ASC Olympia – de oudste wielervereniging van Nederland

Wielrennen in Amsterdam. Waar kun je dat nu beter doen dan bij ASC Olympia – de oudste wielervereniging van Nederland?

Wielersport in Amsterdam

Wij houden van fietsen, ongeacht welke discipline van de wielersport. Het enthousiasme voor fietsen willen wij graag delen met alle wielersportliefhebbers uit Amsterdam en omstreken. Wij zijn er voor iedereen: voor wielrenners en baanrenners, maar ook voor mountainbikers en veldrijders. We hebben een actieve groep handbikers en we zijn vooruitstrevend in het vrouwenwielrennen in Amsterdam.

Van beginnende fietser tot gevorderde (wedstrijd)renner. Competitief of recreatief. Man of vrouw, jong of oud(er), wielrenner, mountainbiker, handbiker of baanwielrenner: bij ASC Olympia ben je thuis!

Wielrennen in Amsterdam

Bij ASC Olympia vindt iedereen een gelijke plaats. We vinden het belangrijk dat Olympianen trots zijn op hun vereniging en het bovendien leuk vinden om actief lid te zijn van ASC Olympia. Wij zijn maatschappelijk betrokken en laten dit terugkomen in de keuzes die we maken op gebied van diversiteit of duurzaamheid.

Iedereen die wil wielrennen in Amsterdam en omstreken is van harte welkom voor trainingen, wedstrijden of duurritten. Daarnaast organiseren wij samen met onze leden verschillende activiteiten, zoals fietsweekenden, borrels, barbecues en nog veel meer.

Wat we allemaal doen

Voor degenen die competitief willen rijden zijn we betrokken bij de organisatie van wedstrijden zoals de Amsterdamse Crosscompetitie, de Amsterdamse Baancompetitie, interclubs, de Oranjeronde en nog veel meer. Maar ook degenen die het wat rustiger aan willen doen kunnen bij ons terecht. De Fietsbelles fietsen gedurende het seizoen iedere dinsdag een duurrit, en op vrijblijvende basis nemen ook leden zelf vaak initiatief voor een gezamenlijke (zondags)rit.

Fietsbelles: vrouwenwielrennen in Amsterdam

Wereldkampioenen

Beginnende renners en jonge talenten worden in onze intensieve trainingen en clinics begeleid in hun ontwikkeling. Hierdoor zijn al een groot aantal renners doorgestroomd naar WPGA (Wielerploeg Groot Amsterdam) – onze elite divisie – en zelfs naar het Nederlands Olympisch Team! We hebben Nederlands-, Europees- en zelfs Wereldkampioenen onder onze gelederen en daar zijn we enorm trots op!

ASC Olympia - Onze wereldkampioenen: Carolien van Herrikhuyzen, Piet van Heusden en Nils van 't Hoenderdaal

ASC Olympia – de oudste wielervereniging van Nederland

ASC Olympia bestaat uit meer dan 250 actieve & enthousiaste leden en wordt geleid door een gepassioneerd bestuur. We hebben een groot netwerk van professionals in de wielerwereld en kunnen vertrouwen op meer dan 100 jaar ervaring; we zijn opgericht op 27 november 1898 en daarmee zijn we de oudste wielervereniging van Nederland. Ouder dan de KNWU en zelfs ouder dan de UCI – de Internationale Wielerunie.

We bestaan om alle wielersportliefhebbers in Amsterdam en omstreken te verenigen, een ’thuis’ te bieden en samen de (Amsterdamse) wielersport verder te ontwikkelen. Bovendien willen wij meer Amsterdammers op de fiets krijgen. Dat is goed voor de sport en dat is goed voor jezelf!

Wielrennen in Amsterdam

Of je nu wedstrijden wil rijden, aan je conditie wil werken of gewoon samen wil toeren, bij ASC Olympia vind je aansluiting bij mensen zoals jijzelf. Of je nu man of vrouw bent, jong of oud(er), als je van de wielersport houdt, moet je bij ASC Olympia zijn!

Wil je meer weten over wielrennen in Amsterdam? Of over onze prachtige vereniging? Neem dan gerust contact met ons op; we beantwoorden jouw vragen graag! En bekijk ook onze Facebook en Instagram.