Wielrennen in Amsterdam. Waar kun je dat nu beter doen dan bij ASC Olympia – de oudste wielervereniging van Nederland?!

Wij ❤ wielersport

Wij houden van de wielersport. Wij houden van wielrennen en baanwielrennen, mountainbiken, cyclocross en alle andere disciplines van de wielersport. Het gevoel dat je krijgt wanneer je fietst, is als een ‘natural high’. Dat gevoel willen wij delen met alle fietsliefhebbers uit Amsterdam en omstreken. Wij zijn er voor alle wielersportliefhebbers: voor wielrenners en baanrenners, maar ook voor mountainbikers en veldrijders. We hebben een actieve groep handbikers en we zijn vooruitstrevend in het vrouwenwielrennen in Amsterdam.

Van beginnende fietser tot gevorderde (wedstrijd)renner. Man of vrouw, jong of oud(er), wielrenner, mountainbiker, handbiker of baanwielrenner: bij ASC Olympia ben je thuis!

ASC Olympia: wielrennen in Amsterdam

Wielrennen in Amsterdam

Bij ASC Olympia vindt iedereen een gelijke plaats. We vinden het belangrijk dat Olympianen trots zijn op hun vereniging en het bovendien leuk vinden om actief lid te zijn van ASC Olympia. Wij zijn maatschappelijk betrokken en laten dit terugkomen in de keuzes die we maken op gebied van diversiteit of duurzaamheid.

Iedereen die wil wielrennen in Amsterdam en omstreken is van harte welkom voor trainingen, wedstrijden en onze wekelijkse toertochten. Daarnaast organiseren wij samen met onze leden verschillende activiteiten, zoals clinics & workshops, fietsweekenden, borrels, lezingen, baantrainingen in het Velodrome Amsterdam en nog veel meer!

Lees ook:
Wielerkalender voor trainingen & wedstrijden

Wat we allemaal doen

ASC Olympia organiseert naschoolse activiteiten waarmee kinderen na schooltijd, kunnen kennismaken met wielrennen op onze eigen afgesloten parcours op Sportpark Sloten en op de baan in het Velodrome Amsterdam.

Senior renners en toerfietsers vinden aansluiting bij RTC Olympia – de Rijwiel Tour Club van onze vereniging. Dames die vrouwenwielrennen willen beoefenen, kunnen zich aansluiten bij Fietsbelles – onze actieve dames-divisie.

ASC Olympia: vrouwenwielrennen in Amsterdam

Lees ook:
Een nieuw seizoen: Wielrennen in Amsterdam

Wereldkampioenen

Beginnende renners en jonge talenten worden in onze intensieve trainingen en clinics begeleid in hun ontwikkeling. Hierdoor zijn al een groot aantal renners doorgestroomd naar WPGA (Wielerploeg Groot Amsterdam) – onze elite divisie – en zelfs naar het Nederlands Olympisch Team! We hebben Nederlands-, Europees- en zelfs Wereldkampioenen onder onze gelederen en daar zijn we enorm trots op!

ASC Olympia - Wereldkampioen & Olympiaan Nils van 't Hoenderdaal

ASC Olympia – de oudste wielervereniging van Nederland

ASC Olympia bestaat uit meer dan 200 actieve & enthousiaste leden en wordt geleid door een gepassioneerd bestuur. We hebben een groot netwerk van professionals in de wielerwereld en kunnen vertrouwen op meer dan 100 jaar ervaring; we zijn opgericht op 27 november 1898 en daarmee is ASC Olympia de oudste wielervereniging van Nederland. We zijn zelfs ouder dan de UCI – de Internationale Wielerunie.

Lees ook:
Wereldkampioen & Olympiaan Nils van 't Hoenderdaal

ASC Olympia bestaat om alle wielerliefhebbers in Amsterdam en omstreken te verenigen, een ‘thuis’ te bieden en samen de (Amsterdamse) wielersport te ontwikkelen. Bovendien willen wij meer Amsterdammers op de fiets krijgen. Dat is niet alleen goed voor de sport. Dat is vooral ook goed voor jezelf!

 

Achter de schermen … (check onze Instagram van 12 juli) ????

A post shared by A.S.C. Olympia (@ascolympia) on

Wielrennen in Amsterdam

Of je nu wedstrijden wil rijden, aan je conditie wil werken of gewoon samen wil toeren, bij ASC Olympia vind je aansluiting bij mensen zoals jijzelf. Of je nu man of vrouw bent, jong of oud(er), als je van de wielersport houdt, moet je bij ASC Olympia zijn!

Wil je meer weten over wielrennen in Amsterdam? Of over onze prachtige vereniging? Neem dan gerust contact met ons op; we beantwoorden jouw vragen graag! En bekijk ook onze Facebook, Instagram of volg ons op Twitter 🙂

Lees ook:
Lid worden van ASC Olympia