ASC Olympia – de oudste wielervereniging van Nederland

Wielrennen in Amsterdam. Waar kun je dat nu beter doen dan bij ASC Olympia – de oudste wielervereniging van Nederland?!

Wielersport in Amsterdam

Wij houden van wielrennen en baanwielrennen, mountainbiken, cyclocross en alle andere disciplines van de wielersport. Het enthousiasme voor fietsen willen wij graag delen met alle wielersportliefhebbers uit Amsterdam en omstreken. Wij zijn er voor iedereen: voor wielrenners en baanrenners, maar ook voor mountainbikers en veldrijders. We hebben een actieve groep handbikers, we zijn vooruitstrevend in het vrouwenwielrennen in Amsterdam en met Routiers Cycling Club rijden liefhebbers van de wielersport wekelijks samen een ‘Rondje Mokum’.

Van beginnende fietser tot gevorderde (wedstrijd)renner. Competitief of recreatief. Man of vrouw, jong of oud(er), wielrenner, mountainbiker, handbiker of baanwielrenner: bij ASC Olympia ben je thuis!

#samensneller

Wij geloven in samen sneller. Daarom introduceren we #samensneller.

ASC Olympia is #samensneller. ASC Olympia wil #samensneller. Het benadrukt wat we zijn en wat we ambiëren: een team dat samenwerkt. Een peloton, dat door samen te werken, sneller gaat. Door elkaar uit de wind te houden. Soms letterlijk. Soms figuurlijk. #samensneller benadrukt ons groepsgevoel en ons vermogen tot samenwerken.

#samensneller betekent winnen. Het onderstreept de competitieve wortels en het karakter van ASC Olympia.

#samensneller benadrukt wat we zijn en wat we ambiëren: een team dat samenwerkt.

Wielrennen in Amsterdam

Bij ASC Olympia vindt iedereen een gelijke plaats. We vinden het belangrijk dat Olympianen trots zijn op hun vereniging en het bovendien leuk vinden om actief lid te zijn van ASC Olympia. Wij zijn maatschappelijk betrokken en laten dit terugkomen in de keuzes die we maken op gebied van diversiteit of duurzaamheid.

Iedereen die wil wielrennen in Amsterdam en omstreken is van harte welkom voor trainingen, wedstrijden en onze wekelijkse toertochten. Daarnaast organiseren wij samen met onze leden verschillende activiteiten, zoals clinics & workshops, fietsweekenden, borrels, lezingen, baantrainingen in het Velodrome Amsterdam en nog veel meer!

Wat we allemaal doen

ASC Olympia organiseert naschoolse activiteiten waarmee kinderen na schooltijd, kunnen kennismaken met wielrennen op onze eigen afgesloten parcours op Sportpark Sloten en op de baan in het Velodrome Amsterdam.

Recreatieve renners en toerfietsers vinden aansluiting bij Routiers Cycling Club. Dames die vrouwenwielrennen willen beoefenen, kunnen zich aansluiten bij Fietsbelles – onze actieve dames-divisie.

Fietsbelles: vrouwenwielrennen in Amsterdam

Wereldkampioenen

Beginnende renners en jonge talenten worden in onze intensieve trainingen en clinics begeleid in hun ontwikkeling. Hierdoor zijn al een groot aantal renners doorgestroomd naar WPGA (Wielerploeg Groot Amsterdam) – onze elite divisie – en zelfs naar het Nederlands Olympisch Team! We hebben Nederlands-, Europees- en zelfs Wereldkampioenen onder onze gelederen en daar zijn we enorm trots op!

ASC Olympia - Onze wereldkampioenen: Carolien van Herrikhuyzen, Piet van Heusden en Nils van 't Hoenderdaal

ASC Olympia – de oudste wielervereniging van Nederland

ASC Olympia bestaat uit meer dan 200 actieve & enthousiaste leden en wordt geleid door een gepassioneerd bestuur. We hebben een groot netwerk van professionals in de wielerwereld en kunnen vertrouwen op meer dan 100 jaar ervaring; we zijn opgericht op 27 november 1898 en daarmee zijn we de oudste wielervereniging van Nederland. Ouder dan de KNWU en zelfs ouder dan de UCI – de Internationale Wielerunie.

We bestaan om alle wielersportliefhebbers in Amsterdam en omstreken te verenigen, een ’thuis’ te bieden en samen de (Amsterdamse) wielersport verder te ontwikkelen. Bovendien willen wij meer Amsterdammers op de fiets krijgen. Dat is goed voor de sport en dat is goed voor jezelf!

Wielrennen in Amsterdam

Of je nu wedstrijden wil rijden, aan je conditie wil werken of gewoon samen wil toeren, bij ASC Olympia vind je aansluiting bij mensen zoals jijzelf. Of je nu man of vrouw bent, jong of oud(er), als je van de wielersport houdt, moet je bij ASC Olympia zijn!

Wil je meer weten over wielrennen in Amsterdam? Of over onze prachtige vereniging? Neem dan gerust contact met ons op; we beantwoorden jouw vragen graag! En bekijk ook onze Facebook, Instagram of volg ons op Twitter.