Jeugdwielrennen in Amsterdam

Jeugdwielrennen in Amsterdam … waar kun je nu beter doen dan bij de oudste wielervereniging van Nederland?

Heeft je zoon of dochter belangstelling om te gaan wielrennen of mountainbiken? Daar zijn wij natuurlijk enorm blij mee! En wie sportief (en competitief) aan de slag wil op de fiets, kan bij ASC Olympia het gehele jaar terecht. Van maart t/m oktober rijden wij op de weg op ons eigen afgesloten parcours op Sportpark Sloten. Bovendien rijden wij het hele jaar door op mountainbikes, ook op ons eigen parcours.

Belangrijk: je kind kan vanaf 7 jaar lid worden van ASC Olympia.

De eerste trainingen

Om te beginnen kan jouw kind – zonder verdere verplichtingen! – aan drie trainingen meedoen. Daarna zul je moeten beslissen of hij/zij bij onze vereniging wil gaan rijden. De meeste kinderen die voor het eerst bij ons komen meerijden, beschikken niet zelf over een racefiets of mountainbike. Daarom beschikt ASC Olympia over racefietsen en mountainbikes die maximaal een seizoen kunnen worden gehuurd (vooropgesteld dat de fiets in de juiste maat beschikbaar is). Als je kind het leuk genoeg vindt om langer lid te blijven, moet hij/zij een eigen fiets aanschaffen, zodat de huurfiets door kan naar een nieuw lid.

Veiligheid voorop

Voor de eerst drie trainingen voorzien wij jouw zoon en/of dochter er ook van een helm. Je dient wel zelf voor wielerhandschoenen te zorgen. Het dragen van helm en handschoenen is verplicht tijdens al onze trainingen. Zowel op de weg als op het mountainbike parcours.

“Bij ASC Olympia kan ik me verder ontwikkelen en het is heel gezellig met Fenna, Carola en de andere leden.” – Veerle (14)

Trainingen wielrennen

De trainingen voor het wegwielrennen vinden plaats op dinsdag- en donderdagavond op ons eigen afgesloten parcours op Sportpark Sloten. De trainingen starten vanaf het moment dat de zomertijd ingaat t/m de laatste week van september. Tijdens de zomervakantie stopt de training voor een bepaalde tijd. De start van het nieuwe seizoen wordt elk jaar nader bepaald en wordt ruim van te voren gecommuniceerd.

Onze jongste renners en beginnende renners trainen van 17:30 uur tot 18:30 uur. In deze groep zal de nadruk in het begin liggen op het goed leren fietsen, goed sturen en rijden in een groep. Het uiteindelijke doel is dat ieder kind op zijn eigen niveau het maximale uit zijn/haar talent kan halen met behoud van plezier in het wielrennen. Voor deze groep is iedere eerste dinsdag van de maand het vaste instroommoment voor eventuele nieuwe leden. Neem graag eerst contact met ons op om je kind aan te melden voor een instroomtraining.

Gevorderden en wedstrijdrenners trainen van 18:30 uur tot 20:00 uur. Voor potentiele nieuwe leden zijn er meer instroommogelijkheden, graag vernemen we wel van tevoren of je wilt komen.

Trainingen mountainbiken

Van maart t/m september is er iedere donderdagavond van 18:30 uur tot 20:00 uur mountainbike training. Deelnemers verzamelen zich voor het clubhuis en gaan dan onder begeleiding van de trainers het parcours op. In oktober verplaatst de training naar de zaterdagochtend van 10:00 uur tot 11:30 uur. Ook hiervoor geldt dat als je een keer mee wilt doen, dat je je aan kunt melden via het contactformulier.

ASC Olympia - Mountainbiken: fietsbeheersing, uithoudingsvermogen en lef

De trainingen worden gegeven op eigen, afgesloten mountainbike-parcours op Sportpark Sloten en we rijden ook op Landschapspark De Oeverlanden en in het Amsterdamse bos. ASC Olympia heeft de beschikking over diverse mountainbikes, die te huur zijn voor het winterseizoen (huurbedrag €50,00).

“In mijn eerste wedstrijd werd ik al derde. Ik vond dat zó leuk, dat ik nog beter mijn best ging doen. Ik heb al vaak op het podium gestaan en zelfs een paar eerste prijzen gewonnen.” – Jan (10)

Veel leuke activiteiten

Buiten het wielrennen en mountainbiken organiseren we voor onze jeugdige renners nog veel verschillende andere activiteiten zoals spelletjesavonden (tafelvoetbal, sjoelen, kaarten en we hebben zelfs een Playstation!) een bowlingavond en een filmavond, het inmiddels beroemde mountainbikeweekend en het jaarlijkse kerstdiner; het absolute hoogtepunt van het jaar mét uitreiking van de bekers.

Informatie voor ouders

Speciaal voor ouders van onze jongste renners en mountainbikers, heeft onze trainer onderstaande PowerPoint presentatie gemaakt en hebben dit informatieboekje boordevol relevante informatie. Mocht je hierover vragen of opmerkingen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Meer informatie

Heb je vragen over jeugdwielrennen in Amsterdam of jeugdmountainbiken bij ASC Olympia? Stel ze dan gerust! Wij beantwoorden je vragen graag! Wil je meedoen met een training, maar ben je nog geen lid? Je bent natuurlijk hartelijk welkom om met ons mee te rijden, maar neem s.v.p. eerst even contact met ons op!

Tijdens de eerste kennismakingstrainingen krijgt jouw kind van ons een racefiets of mountainbike en helm te leen. Wanneer je besluit om jouw kind lid te maken van ASC Olympia, dan bieden we je de mogelijkheid om een racefiets of mountainbike te huren voor het gehele seizoen.