Jeugdwielrennen in Amsterdam … waar kun je nu beter doen dan bij de oudste wielervereniging van Nederland?

Heeft je zoon of dochter belangstelling om te gaan wielrennen, baanwielrennen of mountainbiken? Daar zijn wij natuurlijk enorm blij mee! En wie sportief (en competitief) aan de slag wil op de fiets, kan bij ASC Olympia het gehele jaar terecht. Van maart t/m oktober rijden wij op de weg – op ons eigen afgesloten parcours op Sportpark Sloten. Van oktober t/m februari rijden wij op mountainbikes, ook op ons eigen parcours. Bovendien rijden wij van november t/m februari ook op de wielerbaan van het Velodrome Amsterdam.

Jeugdwielrennen in Amsterdam

We vallen meteen met de deur in huis: wielrennen is geen heel gemakkelijke sport. Wielrennen is meer dan alleen maar hard rijden. Wielrennen moet je leren. En dat kost tijd en geduld. Onze gediplomeerde trainers zorgen ervoor dat jouw zoon of dochter geleidelijk aan steeds beter gaat rijden. Daarbij wordt rekening gehouden met zijn of haar talent.

Belangrijk: je kind kan vanaf 7 jaar lid worden van ASC Olympia.

De eerste trainingen

Om te beginnen kan jouw zoon en/of dochter – zonder verdere verplichtingen! – aan drie trainingen meedoen. Daarna zul je moeten beslissen of hij/zij bij onze vereniging wil gaan rijden. De meeste kinderen die voor het eerst bij ons komen meerijden, beschikken niet zelf over een racefiets of mountainbike. Laat staan een baanfiets. Daarom beschikt ASC Olympia over racefietsen en mountainbikes die kunnen worden gebruikt bij deze trainingen. Vooropgesteld dat de fiets in de juiste maat beschikbaar is.

Veiligheid voorop

Voor de eerst drie trainingen voorzien wij jouw zoon en/of dochter er ook van een helm. Je dient wel zelf voor wielerhandschoenen te zorgen. Het dragen van helm en handschoenen is verplicht tijdens al onze trainingen. Zowel op de weg, op de baan en op het mountainbike parcours.

“Bij ASC Olympia kan ik me verder ontwikkelen en het is heel gezellig met Fenna, Carola en de andere leden.” – Veerle (14)

Trainingen wielrennen

De trainingen voor het wegwielrennen vinden plaats op dinsdag- en donderdagavond op ons eigen afgesloten parcours op Sportpark Sloten. De trainingen starten vanaf het moment dat de zomertijd ingaat t/m de eerste week van oktober. Tijdens de zomervakantie stopt de training voor een bepaalde tijd. De start van het nieuwe seizoen wordt elk jaar nader bepaald en wordt ruim van te voren gecommuniceerd.

ASC Olympia: Jeugdwielrennen in Amsterdam

 

Voor onze jongste renners en beginnende renners beginnen de trainingen om 17:30 uur tot 18:30 uur. Gevorderden en wedstrijdrenners trainen van 18:30 uur tot 20:00 uur.

Voor onze jongste en beginnende renners zal de nadruk in het begin liggen op het goed leren fietsen, goed sturen en rijden in een groep. Plezier in het fietsen staat natuurlijk voorop, maar wij zijn wel een wedstrijdvereniging. Het uiteindelijke doel is dat ieder kind op zijn eigen niveau het maximale uit zijn/haar talent kan halen met behoud van plezier in het wielrennen.

Voor onze gevorderden en wedstrijdrenners kan er ook buiten worden getraind. Zij gaan onder begeleiding van meerijouders en trainers de openbare weg op. Ze gaan dan bijvoorbeeld een ‘Rondje Ringvaart’ rijden (65 km) of naar het ‘Kopje van Bloemendaal’.

Trainingen mountainbiken

In de winter wordt er door onze wielervereniging gewoon getraind, zodat wij in het begin van het seizoen weer kunnen presteren. Van oktober t/m februari geven wij trainingen mountainbiken op zaterdagochtend van 10:00 uur tot 11:30 uur.

 

ASC Olympia - Mountainbiken: fietsbeheersing, uithoudingsvermogen en lef

De trainingen worden gegeven op eigen, afgesloten mountainbike-parcours op Sportpark Sloten en we rijden ook op Landschapspark De Oeverlanden en in het Amsterdamse bos. ASC Olympia heeft de beschikking over diverse mountainbikes, die te huur zijn voor het winterseizoen (huurbedrag €50,00).

Trainingen baanwielrennen

Op de zaterdagmiddagen vanaf begin november tot half februari verzorgen wij trainingen in het baanwielrennen in het Velodrome Amsterdam op Sportpark Sloten van 15.00 uur tot 18.00 uur. Kosten voor de baantrainingen bedragen per keer €7.00, bijdrage baanhuur Velodrome. ASC Olympia heeft de beschikking over diverse baanfietsen deze zijn te huur voor het baanseizoen.

ASC Olympia - Jeugdwielrennen in Amsterdam

“In mijn eerste wedstrijd werd ik al derde. Ik vond dat zó leuk, dat ik nog beter mijn best ging doen. Ik heb al vaak op het podium gestaan en zelfs een paar eerste prijzen gewonnen.” – Jan (10)

Veel leuke activiteiten

Buiten het wielrennen en mountainbiken organiseren we voor onze jeugdige renners nog veel verschillende andere activiteiten zoals spelletjesavonden (tafelvoetbal, sjoelen, kaarten en we hebben zelfs een Playstation!) een bowlingavond en een filmavond, het inmiddels beroemde mountainbikeweekend en het jaarlijkse kerstdiner; het absolute hoogtepunt van het jaar mét uitreiking van de bekers.

Informatie voor ouders

Speciaal voor ouders van onze jongste renners en mountainbikers, heeft onze trainer onderstaande PowerPoint presentatie gemaakt en hebben dit informatieboekje boordevol relevante informatie. Mocht je hierover vragen of opmerkingen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Meer informatie

Heb je vragen over jeugdwielrennen in Amsterdam of jeugdmountainbiken bij ASC Olympia? Stel ze dan gerust! Wij beantwoorden je vragen graag! Wil je meedoen met een training, maar ben je nog geen lid? Je bent natuurlijk hartelijk welkom om met ons mee te rijden, maar neem s.v.p. eerst even contact met ons op!

Tijdens de eerste kennismakingstrainingen krijgt jouw kind van ons een racefiets of mountainbike en helm (!) te leen. Wanneer je besluit om jouw kind lid te maken van ASC Olympia, dan bieden we je de mogelijkheid om een racefiets of mountainbike te huren voor het gehele seizoen.