ASC Olympia Dames – onze actieve dames-divisie

Vrouwenwielrennen in Amsterdam, waar kun je dat nu beter doen dan bij de oudste wielervereniging van Nederland? ASC Olympia is er voor alle vrouwen, ongeacht leeftijd of niveau. Voor zowel duurritten, trainingen als koersen kun je bij ons terecht. Zo maken we vrouwenwielrennen in Amsterdam steeds toegankelijker.

ASC Olympia: vrouwenwielrennen in Amsterdam

Wielrennen is zeker ook onder vrouwen een bijzonder populaire sport. Hoewel iedereen kan fietsen, is wielrennen toch iets heel anders. Wielrennen moet je leren. ASC Olympia doet precies dat: jou leren wielrennen. Of nog beter leren wielrennen.

Bij ASC Olympia is er voor elk wat wils. Vind je het leuk om duurritten te rijden met andere vrouwen, dan kun je op dinsdag bij de Fietsbelles aansluiten. Vind je het leuk om gericht te trainen, bijvoorbeeld om fitter te worden of voor een bepaald (fiets)doel, kun je op dinsdag en donderdag bij de trainingen van ASC Olympia op het parcours in Sloten aansluiten. En voor de vrouwen met wedstrijdambitie, ASC Olympia maakt deel uit van het regioteam Noord-Holland waarmee een uitgebreid wedstrijdprogramma gereden wordt. Het mooiste is, het ene hoeft het andere niet uit te sluiten. Heb je de ene week meer zin om een duurrit met de Fietsbelles te rijden en wil je de andere week liever op het parcours meetrainen, dan is dat ook mogelijk.

ASC Olympia - Vrouwenwielrennen in Amsterdam

Duurritten – Fietsbelles

De ‘core’ van Fietsbelles bestaat uit Social Rides op dinsdagavond. Iedere vrouw die het vrouwenwielrennen een warm hart toedraagt, kan meerijden met de Fietsbelles Social Rides. In april en augustus starten wij om 18:30 uur en van mei t/m juli om 19:00 uur. We vertrekken om 18:30 uur vanaf ASC Olympia op Sportpark Sloten en rijden zo’n 50 kilometer met een gemiddelde snelheid van 26-27 km/h.

Houd de Fietsbelles Facebook pagina goed in de gaten voor het laatste nieuws en updates.

Trainingen – ASC Olympia

Vrouwen die naast duurritten ook graag gerichte trainingen willen doen, kunnen op dinsdag- en donderdagavond terecht bij de gezamenlijke trainingen van ASC Olympia.

De trainingen variëren van blokjes, techniek tot wedstrijdtrainingen op het parcours van Sportpark Sloten. Hier traint jong en oud, man en vrouw en alle niveaus door elkaar. Er zal altijd een niveaugroep zijn waarin jij je prettig voelt, dus het maakt niks uit wat je basissnelheid is, zowel beginnende als gevorderde rensters kunnen hieraan deelnemen. Het uitgangspunt is leren met en van elkaar. Ook als je geen ambities hebt om koersen te rijden, is dit een leuke ‘andere’ manier om te leren met groepen te rijden en je zult zien dat je hier heel snel een betere fietser van wordt.

Wedstrijden – Team Noord-Holland

ASC Olympia maakt deel uit van Team Noord-Holland, oftewel Team NH. Dit is een dames wielerteam voor dames met een amateur- of elitelicentie, dat op het hoogste niveau in wielerland opereert. Door het bestaan van Regio Team NH krijgen rensters in Noord-Holland de kans om zich te meten aan de wereldtop en zich verder te ontwikkelen als wedstrijdrensters. Team NH is een samenwerking met 7 andere verenigingen uit Noord-Holland: WV Westfrisia, HRTC Hoorn, ARC Ulysses, HRTC DOK, ZWC DTS, WTC de Amstel en BRC Kennemerland.

Als lid van ASC Olympia kun je onder de vlag van Team NH deelnemen aan een grote variëteit aan landelijke wedstrijden en meerdaagsen. Daarnaast worden er andere activiteiten georganiseerd, zoals trainingsweekenden en kampen naar het buitenland.

Trainingstijden

Het seizoen loopt vanaf de 1e week van april t/m de 1e week van oktober. Tijdens de zomervakantie stopt de training voor een bepaalde tijd. Deze zomerstop wordt elk jaar nader bepaald. De trainingen zijn op het parcours van Sportpark Sloten, dit is tevens het verzamelpunt voor de duurritten van de Fietsbelles. Alle exacte trainingsdata vind je op onze trainingskalender.

Trainingen ASC Olympia
Elke dinsdag & donderdag: 18:30 – 20:00 uur

Fietsbelles Social
Elke dinsdag: 18:30 uur (april en augustus) of 19:00 (mei t/m juli)

Meer informatie

Wil je graag een keer meedoen met een training of duurrit? Je bent van harte welkom om met ons mee te rijden, maar neem dan eerst contact op met de trainers van ASC Olympia voor een training of met de wegkapiteins van de Fietsbelles voor een duurrit, zodat we op de hoogte zijn van je komst. Zowel met de trainingen als met de duurritten mag je vrijblijvend drie keer meedoen. Mochten de vrijblijvende ritten/trainingen naar meer smaken, dan nodigen we je uit om lid te worden. Hier vind je ook meer informatie over onze contributietarieven.

Heb je eerst nog vragen voordat je een keer mee wilt doen? Stel ze dan gerust. Wij beantwoorden je vragen graag. Bekijk ook de Fietsbelles Facebook of Instagram.