Vrouwenwielrennen in Amsterdam … waar kun je dat nu beter doen dan bij de oudste wielervereniging van Nederland? Fietsbelles – onze actieve dames-divisie – is voor alle vrouwen die ongeacht leeftijd of niveau, samen willen wielrennen. Zo maken we vrouwenwielrennen in Amsterdam steeds toegankelijker.

[the_ad id=”16219″]

Fietsbelles: vrouwenwielrennen in Amsterdam

Wielrennen is zeker ook onder vrouwen een bijzonder populaire sport. Niet alleen in Amsterdam. Hoewel iedereen kan fietsen, is wielrennen toch iets heel anders. Wielrennen moet je leren. Fietsbelles doet precies dat: jou leren wielrennen. Of nóg beter leren wielrennen.

Fietsbelles staat voor samen en ongedwongen. Je leert van elkaar en je helpt elkaar; de ervaren wielrenner helpt haar minder ervaren collega. Fietsbelles zijn sociaal; plezier en mooie gesprekken tijdens de ritten maakt rijden met Fietsbelles een genot. Bovendien ben je óók nog eens actief en gezond bezig!

“Fietsbelles draait om het van elkaar leren en elkaar helpen. Zo word je sterker en krijg je meer zelfvertrouwen. Daarmee word je een betere wielrenner.” – Kim Peters

Onze dames-divisie bestaat uit zo’n 60 gemotiveerde vrouwen die tijdens het wielerseizoen twee keer in de week samen rijden. Deze ritten zijn verdeeld over ‘rides’ op twee niveaus: Fietsbelles Social en Fietsbelles Faster.

ASC Olympia - Vrouwenwielrennen in Amsterdam

Fietsbelles Social Rides

De ‘core’ van Fietsbelles bestaat uit Social Rides op dinsdagavond. Iedere vrouw die het vrouwenwielrennen een warm hart toedraagt, kan meerijden met de Fietsbelles Social Rides. In maart, april en augustus starten wij om 18:30 uur en van mei t/m juli om 19:00 uur. We vertrekken om 18:30 uur vanaf ASC Olympia op Sportpark Sloten en rijden zo’n 50 kilometer met een gemiddelde snelheid van 26-27 km/h.

Wanneer de groep groot genoeg is, wordt er ook een Intermediate rit gereden met een gemiddelde snelheid van zo’n 28-29 km/uur.

Houd de Fietsbelles Facebook pagina goed in de gaten voor het laatste nieuws en updates.

Fietsbelles Faster Rides

Ben je een gevorderde en getrainde renner? Kun je een gemiddelde snelheid van ongeveer 30 km/h. rijden? Sluit dan aan bij de Fietsbelles Faster Rides, op zondagochtend om 10:00 uur. Tijdens deze ritten van ongeveer 80 kilometer ligt de gemiddelde snelheid op zo’n 30 km/h. Houd de Fietsbelles Facebook pagina goed in de gaten voor het laatste nieuws en updates.

ASC Olympia Dames

Voor vrouwen die nóg meer en nóg sneller willen, is er ASC Olympia Dames – het dameswedstrijdteam van ASC Olympia. Van Fietsbelles Social naar Fietsbelles Faster naar het sluitstuk van vrouwenwielrennen ‘voor alle niveaus’; ASC Olympia Dames – een volwaardig dameswedstrijdteam.

Elke dinsdagavond en donderdagavond trainen we samen met ASC Olympia. De trainingen variëren van wedstrijdtrainingen op het parcours tot duurtrainingen op de weg. Hiermee worden enthousiaste en vastberaden meiden klaargestoomd om deel te nemen aan wedstrijden op zaterdag of zondag, die we zorgvuldig plannen.

Een spannende stap waarmee zowel Fietsbelles als ASC Olympia het aanbod in het vrouwenwielrennen in Amsterdam verbreden. Lees hier meer informatie over ASC Olympia Dames.

Andere activiteiten

Naast alle wekelijkse ritten die Fietsbelles rijden, organiseert onze actieve dames-divisie verschillende andere mooie en leuke evenementen om het vrouwenwielrennen in Amsterdam te stimuleren en nog toegankelijker te maken. Elk jaar organiseren Fietsbelles in april een ‘Fietsbel-les’ – een opstapdag voor vrouwen die nog nooit op een racefiets hebben gereden of er wel een hebben maar zelden rijden. Of voor vrouwen die nog nooit in een groep hebben gereden en willen leren hoe dat moet.

Daarnaast zijn er jaarlijks meerdere ‘Belle en de Shop’ avonden. Tijdens deze avonden – die onze dames samen met Maats Cycling Culture organiseren – leer je hoe je jouw fiets het beste kan onderhouden.

 

Elk jaar in september rijden Fietsbelles een heel weekend lang – samen met Ladies First Cycling – door de heuvels van Limburg en in juli organiseren Fietsbelles de jaarlijkse Rapha Womens 100 Amsterdam.

ASC Olympia - Evenement: Fietsbelles Weekend 2018

Meerijden met Fietsbelles

Zoals je hierboven kunt lezen, zijn Fietsbelles een echte, hechte en actieve groep die het vrouwenwielrennen in Amsterdam en omgeving steeds toegankelijker maakt. Wil jij ook een keer meerijden met Fietsbelles? Je bent van harte welkom op onze Open Social Rides – elke eerste dinsdagavond van de maand. Fietsbelles vertrekken om 18:30 uur vanaf het clubgebouw van ASC Olympia op Sportpark Sloten.

Je kunt drie keer geheel vrijblijvend met meerijden met Fietsbelles. Voel je je thuis en wil je met ons blijven rijden? Dan stellen wij het op prijs als je lid wordt. Een mooie groep met dames die met én voor elkaar rijden: zo maken we vrouwenwielrennen in Amsterdam nog toegankelijker!

“Vrouwen willen precies weten met wie ze fietsen en hoe de route is. Tussendoor moet er genoeg ruimte zijn voor een praatje. Dat zorgt voor een andere beleving.” – Kim Peters

Als je lid wordt van Fietsbelles, wordt je automatisch lid bij ASC Olympia voor slechts €35,00 (inclusief €12,00 basislidmaatschap KNWU). ASC Olympia schrijft je vervolgens in bij de KNWU zodat je met je basislidmaatschap verzekerd bent tijdens onze ritten, de rit naar Sportpark Sloten en vice versa.

ASC Olympia - Vrouwenwielrennen in Amsterdam

Trainingstijden

Het seizoen loopt vanaf de 1e week van april t/m de 1e week van oktober. Tijdens de zomervakantie stopt de training voor een bepaalde tijd. Deze zomerstop wordt elk jaar nader bepaald. Alle exacte trainingsdata voor zowel Fietsbelles Social als Fietsbelles Faster en natuurlijk Women Racing vind je op onze trainingskalender.

Fietsbelles Social
Elke dinsdag: 18:30 – 20:30 uur

Fietsbelles Faster
Elke zondag: 10:00 – 13:00 uur

Women Racing
Elke dinsdag & donderdag: 18:30 – 20:30 uur

Meer informatie

Heb je vragen over vrouwenwielrennen in Amsterdam? Of heb je vragen over Fietsbelles? Stel ze dan gerust. Wij beantwoorden je vragen graag. Bekijk ook de Fietsbelles Facebook, Instagram of volg ons op Twitter Wil je meedoen met een training, maar ben je nog geen lid? Je bent natuurlijk hartelijk welkom om met ons mee te rijden, maar neem dan eerst contact met ons op s.v.p.