Vrouwenwielrennen in Amsterdam … waar kun je dat nu beter doen dan bij de oudste wielervereniging van Nederland? Fietsbelles – onze actieve dames-divisie is voor alle vrouwen – die ongeacht leeftijd of niveau – samen willen fietsen. Zo maken we vrouwenwielrennen in Amsterdam steeds toegankelijker.

Fietsbelles: vrouwenwielrennen in Amsterdam

Wielrennen is zeker ook onder vrouwen een bijzonder populaire sport. Niet alleen in Amsterdam. Hoewel iedereen kan fietsen, is wielrennen toch iets heel anders. Wielrennen moet je leren. Fietsbelles doet precies dat: jou leren wielrennen. Of nóg beter leren wielrennen.

Fietsbelles staat voor samen en ongedwongen. Je leert van elkaar en je helpt elkaar; de ervaren wielrenner helpt haar minder ervaren collega. Fietsbelles zijn sociaal; plezier en mooie gesprekken tijdens de ritten maakt rijden met Fietsbelles een genot. Bovendien ben je óók nog eens actief en gezond bezig!

“Fietsbelles draait om het van elkaar leren en elkaar helpen. Zo word je sterker en krijg je meer zelfvertrouwen. Daarmee word je een betere wielrenner.” – Kim Peters

Lees ook:
Tien regels voor het fietsen in een groep

Onze dames-divisie bestaat uit zo’n 50 gemotiveerde vrouwen die tijdens het wielerseizoen twee keer in de week samen rijden. Deze ritten zijn verdeeld over ‘rides’ op twee niveau’s: Fietsbelles Social en Fietsbelles Faster.

ASC Olympia - Vrouwenwielrennen in Amsterdam

Fietsbelles Social Rides

De ‘core’ van Fietsbelles bestaat uit de Social Rides op dinsdagavond. Iedere vrouw die het vrouwenwielrennen een warm hart toedraagt, kan meerijden met de Fietsbelles Social Rides. Fietsbelles vertrekken om 18:30 uur vanaf ASC Olympia op Sportpark Sloten en rijden zo’n 50 kilometer met een gemiddelde snelheid van 25 km/h. Houd de Fietsbelles Facebook pagina goed in de gaten voor het laatste nieuws en updates.

Fietsbelles Faster Rides

Ben je een gevorderde en getrainde renner? Ligt jouw gemiddelde hoger dan 25 km/h? Sluit dan aan bij de Fietsbelles Faster Rides, op zondagochtend om 10:00 uur. Tijdens deze ritten van ongeveer 70 kilometer ligt de gemiddelde snelheid rond de 30 km/h. Houd de Fietsbelles Facebook pagina goed in de gaten voor het laatste nieuws en updates.

Lees ook:
Women Racing: Fietsbelles Nóg Faster

Andere activiteiten

Naast alle wekelijkse ritten die Fietsbelles rijden, organiseert onze actieve dames-divisie verschillende andere mooie en leuke evenementen om het vrouwenwielrennen in Amsterdam te stimuleren en nog toegankelijker te maken. Meerdere keren per jaar wordt een ‘Fietsbel-les’ georganiseerd: een opstapdag voor vrouwen die nog nooit op een racefiets hebben gereden of er wel een hebben maar zelden rijden of nog nooit in een groep hebben gereden. Daarnaast zijn er jaarlijks meerdere ‘Belle en de Shop’ avonden. Tijdens deze avonden – die onze dames samen met Futurumclub Amsterdam organiseren – leer je hoe je jouw fiets het beste kan onderhouden.

Elk jaar in september rijden Fietsbelles een heel weekend lang – samen met Ladies First Cycling – door de heuvels van Limburg en in juli organiseren Fietsbelles de jaarlijkse Rapha Womens 100 Amsterdam.

ASC Olympia - Vrouwenwielrennen in Amsterdam

Meerijden met Fietsbelles

Zoals je hierboven kunt lezen, zijn Fietsbelles een echte, hechte en actieve groep die het vrouwenwielrennen in Amsterdam en omgeving steeds toegankelijker maakt. Wil jij ook een keer meerijden met Fietsbelles? Je bent van harte welkom op dinsdagavond om eens mee te rijden. De Fietsbelles vertrekken om 18:30 uur vanaf het clubgebouw van ASC Olympia op Sportpark Sloten.

We zijn vrijblijvend maar niet vrijwillig. Dus vind je het na een paar keer meerijden leuk? Dan vinden de Fietsbelles het óók leuk als je lid wordt. Wij streven naar een mooie groep met dames die met én voor elkaar rijden. Zo maken we vrouwenwielrennen in Amsterdam nog toegankelijker!

“Vrouwen willen precies weten met wie ze fietsen en hoe de route is. Tussendoor moet er genoeg ruimte zijn voor een praatje. Dat zorgt voor een andere beleving.”

Lees ook:
Mooie nieuwe plannen voor Fietsbelles

Als je lid wordt van Fietsbelles, wordt je automatisch lid bij ASC Olympia voor slechts €31,00 (inclusief €11,50 basislidmaatschap KNWU). ASC Olympia schrijft je vervolgens in bij de KNWU zodat je met je basislidmaatschap verzekerd bent tijdens onze ritten, als wel de gang naar Sportpark Sloten en vice versa huis.

Trainingstijden

Het seizoen loopt vanaf de 1e week van april t/m de 1e week van oktober. Tijdens de zomervakantie stopt de training voor een bepaalde tijd. Deze zomerstop wordt elk jaar nader bepaald.

Dinsdag
18:30 uur: Fietsbelles Social Ride (25 km/h.)

Zondag
10:00 uur: Fietsbelles Faster (30 km/h.)

Meer informatie

Heb je vragen over Fietsbelles? Stel ze dan gerust. Wij beantwoorden je vragen graag. Bekijk ook de Fietsbelles Facebook, Instagram of volg ze op Twitter Wil je meedoen met een training, maar ben je nog geen lid? Je bent natuurlijk hartelijk welkom om met ons mee te rijden, maar neem dan eerst contact met ons op s.v.p.

Lees ook:
Word ook lid van Fietsbelles