Nieuwelingen & Junioren in Amsterdam

Wielrennen voor Nieuwelingen en Junioren in Amsterdam  … waar kun je nu beter doen dan bij de oudste wielervereniging van Nederland?

Bij de jeugd categorieën was je nog gewend om met jongens én meisjes te rijden. Als je Nieuweling bent (en Junior) rijd je in aparte georganiseerde wedstrijden. Je (st)rijd vrijwel wekelijks in verschillende KNWU wedstrijden – individueel en in verenigingsverband.

We geven je bij de Nieuwelingen en Junioren de kans om je verder te ontwikkelen in de wielersport. En wellicht zelfs door te stromen naar WPGA – de Wieler Ploeg Groot Amsterdam (zie ook hieronder). Trainingen voor Nieuwelingen en Junioren zijn bijzonder uitdagend en worden begeleid door onze eigen KNWU gediplomeerde WT3 trainers.

Bij de Nieuwelingen en Junioren is het vooral erg belangrijk, dat je jezelf wil ontwikkelen en dat je plezier houdt in de wielersport. Het is nóg belangrijker dat je een echte ’team player’ bent; Olympianen zijn een echt en hecht team dat mét elkaar en vóór elkaar rijdt. Precies zoals het hoort!

Nieuwelingen

Je bent Nieuweling vanaf 1 januari van het jaar dat je 15 wordt tot en met 31 december van het jaar dat je 16 bent. Als je Nieuweling bent, train je vaak samen met renners uit de Junioren categorie. Bij de Nieuwelingen van ASC Olympia staat plezier in het wielrennen nog steeds voorop, maar je werkt wel aan je trainingsdiscipline. Je traint op verschillende disciplines zoals sprint, waaier rijden en de (ploegen)tijdrit.

Vanaf het moment dat je Nieuweling bent, kun je klassiekers en criteriums rijden, die door heel Nederland worden georganiseerd.

“Ik heb van mijn trainers een uitstekende begeleiding gekregen en een enorme motivatie om te blijven doorwerken!” – Philip (15)

Junioren

Vanaf 1 januari van het jaar dat je 17 wordt tot en met 31 december van het jaar dat je 18 bent, rijd je bij de Junioren. Voor intensieve trainingen is ASC Olympia een samenwerking aangegaan met WTC de Amstel, ZWC DTS en UWTC Uithoorn voor de de Junioren divisie van Wielerploeg Groot Amsterdam. WPGA Junioren leidt talent op en je kunt jezelf verder ontwikkelen als wielrenner. Voor jouw verdere ontwikkeling hoef je dus niet over te stappen naar een ander team of vereniging.

Je kunt jezelf blijven ontwikkelen in een voor jou bekende omgeving en eventueel doorgroeien naar het WPGA Elite/Belofte Team. Op deze manier kun je bij jouw eigen vereniging én jouw eigen regio blijven! Let wel, bij WPGA draait het echt om presteren en niet om recreëren.

WPGA Junioren heeft de ambitie om je zo goed mogelijk te laten ontwikkelen in de wielersport. Hiervoor biedt WPGA Junioren goede en uitdagende trainingen, een aantrekkelijk wedstrijdprogramma, adequate begeleiding naar en tijdens wedstrijden en de juiste ondersteuning gedurende het hele seizoen. Hierbij staan – naast sportieve prestaties – jouw gezondheid en ethiek van de wielersport hoog in het vaandel.

ASC Olympia: Nieuwelingen en Junioren in Amsterdam

“Dat ik nu bij WPGA rijd, heb ik te danken aan ASC Olympia! Ik maak een mooie groei door om in de toekomst een sterke elite renner te worden.” – Tom (19)

WPGA junioren is een belangrijke stap in jouw opleiding als renner. Je kunt vanuit jouw eigen vereniging klassiekers en meerdaagse wedstrijden rijden met WPGA Junioren. Zelfs in het buitenland! Tijdens wedstrijden rijd je in het WPGA tenue. Criteriums worden gereden via jouw eigen vereniging en dus in jouw eigen clubkleding.

Trainingen

De trainingen voor Nieuwelingen en Junioren worden op dinsdag- en donderdagavond gegeven op ons eigen parcours op Sportpark Sloten. Op donderdagavond wordt er regelmatig buiten het parcours getraind. Je rijdt dan bijvoorbeeld een ‘Rondje Ringvaart’, een ‘Rondje Hoep’ of naar het ‘Kopje van Bloemendaal’. De trainingen worden te allen tijde gegeven door onze eigen KNWU gediplomeerde WT3 trainers.

Trainingstijden

Dinsdag
18:30 uur – 20:00 uur: alle Nieuwelingen & Junioren

Donderdag
18:30 uur – 20:00 uur: alle Nieuwelingen & Junioren

Meer informatie

Heb je vragen over wielrennen voor Nieuwelingen en Junioren bij ASC Olympia? Stel ze dan gerust! Wij beantwoorden je vragen graag! Bekijk ook onze Facebook of Instagram. Wil je meedoen met een training, maar ben je nog geen lid? Je bent natuurlijk hartelijk welkom om met ons mee te rijden, maar neem dan eerst contact met ons op s.v.p.