Jeugdwielrennen in Amsterdam … waar kan je nu beter doen dan bij de oudste wielervereniging van Nederland?

Heeft je zoon of dochter belangstelling om te gaan wielrennen, baanwielrennen of mountainbiken? Daar zijn wij natuurlijk enorm blij mee! En wie sportief (en competitief) aan de slag wil op de fiets, kan bij A.S.C. Olympia het gehele jaar terecht. Van maart t/m oktober rijden wij op de weg – op ons eigen afgesloten parcours op Sportpark Sloten. Van oktober t/m februari rijden wij op mountainbikes, ook op ons eigen parcours. Bovendien rijden wij van november t/m februari ook op de wielerbaan van het Velodrome Amsterdam.

We vallen meteen met de deur in huis: wielrennen is geen heel gemakkelijke sport. Wielrennen is meer dan alleen maar hard rijden. Wielrennen moet je leren. En dat kost tijd en geduld. Onze gediplomeerde trainers zorgen ervoor dat jouw zoon of dochter geleidelijk aan steeds beter gaat rijden. Daarbij wordt rekening gehouden met zijn of haar talent.

A.S.C. Olympia - Wielrennen voor de jeugd in Amsterdam

De eerste trainingen

Om te beginnen kan jouw zoon en/of dochter – zonder verdere verplichtingen! – aan drie trainingen meedoen. Daarna zul je moeten beslissen of hij/zij bij onze vereniging wil gaan rijden. De meeste kinderen die voor het eerst bij ons komen meerijden, beschikken niet zelf over een racefiets of mountainbike. Laat staan een baanfiets. Daarom beschikt A.S.C. Olympia over racefietsen en mountainbikes die kunnen worden gebruikt bij deze trainingen. Vooropgesteld dat de fiets in de juiste maat beschikbaar is.

Veiligheid voorop

Voor de eerst drie trainingen voorzien wij jouw zoon en/of dochter er ook van een helm. Je dient wel zelf voor wielerhandschoenen te zorgen. Het dragen van helm en handschoenen is verplicht tijdens de onze trainingen. Zowel op de weg, op de baan en op het MTB parcours.

Trainingen wegwielrennen

De trainingen voor het wegwielrennen vinden plaats op dinsdag- en donderdagavond op ons eigen afgesloten parcours op Sportpark Sloten. De trainingen starten vanaf het moment dat de zomertijd ingaat t/m de eerste week van oktober. Tijdens de zomervakantie stopt de training voor een bepaalde tijd. De start van het nieuwe seizoen wordt elk jaar nader bepaald en wordt ruim van te voren gecommuniceerd.

Voor onze jongste renners en beginnende renners beginnen de trainingen om 17:30 uur tot 18:30 uur. Gevorderden en wedstrijdrenners trainen van 18:30 uur tot 20:00 uur.

Voor onze jongste en beginnende renners zal de nadruk in het begin liggen op het goed leren fietsen, goed sturen en rijden in een groep. Plezier in het fietsen staat natuurlijk voorop, maar wij zijn wel een wedstrijd-vereniging. Het uiteindelijke doel is dat ieder kind op zijn eigen niveau het maximale uit zijn/haar talent kan halen met behoud van plezier in het wielrennen.

Voor onze gevorderden en wedstrijdrenners kan er ook buiten worden getraind. Zij gaan onder begeleiding van meerijouders en trainers de openbare weg op. Ze gaan dan bijvoorbeeld een rondje ringvaart rijden (65 km) of naar het ‘Kopje van Bloemendaal’.

Trainingen MTB & baanwielrennen

In de winter wordt er door onze wielervereniging gewoon getraind, zodat wij in het begin van het seizoen weer kunnen presteren. Van oktober t/m februari geven wij MTB trainingen op de zondagochtenden van 09:00 uur tot 11:00 uur.

De trainingen zullen gegeven worden op het MTB-parcour van het sportpark Sloten, Landschapspark De Oeverlanden en het Amsterdamse bos. A.S.C Olympia heeft de beschikking over diverse MTB- fietsen deze zijn te huur voor het winterseizoen (huurbedrag €50,00).

Op de zaterdagmiddagen vanaf begin november tot half februari verzorgen wij baanwielren trainingen in het Velodrome op sportpark Sloten van 15.00 uur tot 18.00 uur. Kosten voor de baantrainingen bedragen per keer €7.00, bijdrage baanhuur VELODROME. A.S.C Olympia heeft de beschikking over diverse baanfietsen deze zijn te huur voor het baanseizoen.

Meer informatie

Heb je vragen over jeugdwielrennen of jeugdmountainbiken bij A.S.C. Olympia? Stel ze dan gerust via ons contactformulier! Wij beantwoorden je vragen graag 🙂