Nederlands Derny Kampioenschap 2021

Nederlands Derny Kampioenschap 2021

Zondag 28-11-21 zijn op de geheel vernieuwde piste van het Amsterdamse Velodrome de Nederlandse Kampioenschappen achter Derny’s verreden.

De verschillende categorieën (  Elite / Belofte Man ), ( Elite/Belofte/Junior Vrouwen ) en ( Junioren mannen )  gingen de strijd aan voor het ROOD WIT BLAUW

Doordat er bij de el/Bel mannen en bij de juniormannen 9 deelnemers waren, moesten er eerst series verreden worden en vielen in alle series de laatste twee renners af, zodat beide finales met 7 deelnemers verreden werden. De el/bel/jun vrouwen reden, doordat er maar 8 inschrijvers waren, gelijk een finale.

Het was jammer dat vandaag alleen renner/ gangmaker met een begeleider binnen mochten en dat we door de coronaregels geen publiek binnen mochten laten.

Junioren

Bij de junior mannen werd een finale met flinke strijd  waarbij Maxim Duba aan het langste eind trok met René Kos.

1e  Maxim Duba ( nederlands kampioen ) met René Kos

2e Robin Schol met Jos Pronk

3e Thomas Engelhard met Leo Adegeest

Dames

Bij de elite/bel/jun vrouwen Klopte Tessa Dijksman de tegenstand op het nippertje  Ook hier met René Kos  die een strijd met zijn zoon had.

1e Tessa Dijksman ( Nederlands Kampioen ) met René Kos

2e Eline van Rooijen met Christian Kos

3e Maaike Brandwagt  net Leo Adegeest

Heren

De strijd bij de mannen elite/belofte ontbrandde gelijk vanaf de start.

De renners hadden er zin in en wilden zeker zo snel mogelijk naar huis, want de snelheid was bijzonder hoog,  waardoor de iets zwakkere renners door wat voor reden zich al snel erbij neerlegden. De ene na de andere zakte er doorheen. De strijd ging tegen het eind tussen 3 renners,  waarbij eerst Nick vd Lijke met Ron Zijlaard het hoofd bogen. Reinier Honig met Jos Pronk werd telkens door Philip Heijen bestookt. Ondanks een uiterste krachtsinspanning moest ook Reinier het hoofd buigen en werd uiteindelijk Philip Heinen met René Kos ( 3 x 1 dag kampioen op de derny ) onbedreigd kampioen.

1e Philip Heijnen ( Nederlands Kampioen ) met René Kos

2e Reinier Honig  met Jos Pronk

3e Nick van der Lijke Zijlaard met Ron Zijlaard

Al met al  mooie  en sportieve wedstrijden en jammer dat u wegens de regels er niet bij kon zijn.

 

Bijgevoegd de huldigingsfoto’,s, genomen door Duane van der Geld  www.deegee-foto.nl

Lex van Deijl