ASC Olympia – Open Amsterdams Derny Kampioenschap 2024

ASC Olympia – Open Amsterdams Derny Kampioenschap 2024

Afgelopen zaterdag was de kers op de taart en ook voorlopig voor ons ook de laatste wedstrijd in het Velodrome van het seizoen 2023 – 2024, als afsluiting het Open Amsterdams Derny kampioenschap 2024, verdeeld in een 3-tal categorieën.

De eerste categorie was een mix van mannen en vrouwen het werd een mooie strijd tussen Tessa Dijksman en Pieter Westbroek, de strijd werd uiteindelijk in de laatste ronden door Pieter in zijn voordeel beslist. Op de derde plaats eindigde Diana Kiesler.

Als tweede categorie verschenen de Masters 50 Plus aan de start, Maurice had zijn zinnen gezet op het kampioenschap en bleek al snel samen met zijn gangmaker Willem Fack te zijn vertrokken. Voor de mannen daarachter was het alle hens aan dek maar tevergeefs, zijn snelste ronde 12,03 seconde = 58,52 km/h. Edwin de Vrauwdeunt eindigde op de 2e plek en daarachter op de 3e plek sloot Frank Nijssen aan.

Als derde categorie de Sportklasse en  Amateurs aan de start, voor deze mannen hadden we 2 wedstrijden van 100 ronden per wedstrijd staan. In deze categorie bleek Olav Scholten met ook Willem Fack als gangmaker over goede benen te beschikken samen met Kay Pronk werd er hard doorgereden in de 1e heat en was het verschil tussen Olav en Kay slechts 2,88 seconden in het voordeel van Olav. In de 2e heat moest Kay dus aan de bak, Olav bleek toch over betere benen te beschikken afgelopen zaterdag en met de snelste ronde 11,475 sec = 62,745 km/h een verdiende 1e plaats behaalde. Kay Pronk behaalde een mooie tweede plaats en Chris Kerkdijk een verdiende 3e plaats.

Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door “Gek van Fietsen”  en nogmaals dank voor jullie bijdrage, ook niet te vergeten de gangmakers welke belangeloos acte de présence hebben gegeven voor de realisatie van dit kampioenschap.

De foto’s zijn wederom beschikbaar gesteld door Duane van der Geld, voor meer foto’s van dit evenement klik hier.

 

Maak er een mooi wegseizoen van en tot ziens in het baanseizoen 2024 – 2025!!

n.b.

Er zijn al weer geruchten over een eventueel vervolg van dit kampioenschap volgend seizoen.