Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cyclinglab Clinic in het Velodrome

zaterdag 29 februari 2020 | 09:30 - 11:00

ASC Olympia - Cyclinglab Clinic in het Velodrome

Als je wil leren om wat meer gestructureerd te trainen – bijvoorbeeld omdat je een specifiek sportief doel hebt of gewoon omdat je fitter wil worden – kom dan op zaterdag 29 februari om 09:30 naar de clinic van Cyclinglab en ASC Olympia Dames in het Velodrome Amsterdam. Je bent van harte welkom!

Bij Cyclinglab zijn ze expert op gebied van inspanningstesten, individuele training, bikefitting en alles wat je verder nodig hebt om een betere wielrenner te worden. Zij zullen eerst een presentatie geven over hoe je zelf een trainingsschema op maat kunt maken. Vervolgens doen we een FTP test (Functional Threshold Power – het maximale vermogen dat je 60 minuten vol kunt houden) op hun Tacx set-ups. Naar aanleiding daarvan kun je jouw eigen trainingszones bepalen en zorgen dat je alle trainingen ook zinvol kunt uitvoeren.

De clinic duurt ongeveer tot 11:00 en de kosten voor zijn €27 per persoon. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar en de plekken worden ‘first come, first serve’ weggegeven. Dus als je het leuk vindt om te komen, stuur ons dan een bericht. Stuur dan ook meteen je e-mailadres mee, dan sturen we je meteen alle informatie via e-mail.

Programma & details

We verzamelen zaterdag 29 februari om half tien op het middenterrein van het Velodrome, waar je worden opgevangen door Martijn, die de presentatie zal geven. Daarna ga je de FTP test doen. Cyclinglab heeft Tacx setups waarop al fietsen staan met SPD-SL pedalen. Als je de test liever op je eigen fiets wilt doen, is dat ook mogelijk. Zorg dan wel dat je fiets schoon is (met name de ketting, maar eigenlijk hoort je fiets natuurlijk helemaal schoon te zijn). Heeft je eigen fiets een steekas, dan wordt aangeraden om een fiets van Cyclinglab te gebruiken, want ze hebben maar heel weinig adapters waarmee jouw steekas op de Tacx kan worden gemonteerd.

Als je naar het Velodrome komt, neem dan het volgende mee:

  • Fietsbroek
  • Zweetshirt
  • Hartslagband (dit is belangrijk om je trainingszones goed te bepalen)
  • Fietsschoenen (als je een fiets van Cyclinglab gebruikt, moeten je schoenen wel SPD-SL plaatjes hebben)
  • Handdoek (eventueel een tweede handdoek als je achteraf wil douchen)
  • Bidon
  • Strava inlogcode (om de test te uploaden en uit te leggen hoe je jouw zones kan bepalen)
  • Optioneel: je eigen schone fiets

Zorg ook dat je een voorbereid naar de clinic komt, zodat je de test zo goed mogelijk kunt maken. Dus: maak het de avond ervoor niet al te laat, zodat je voldoende nachtrust hebt. Doe ook geen zware inspanning de dag ervoor. Eet ’s morgens een goed ontbijt; het beste eet je twee uur van te voren iets dat niet al te zwaar is. De test is niet iets om je druk over te maken, maar hoe minder fit je bent bij de test, hoe minder betrouwbaar de trainingszones zullen zijn.

Mocht je hierover nog vragen hebben, stuur ons dan gerust een bericht!

Gegevens

Datum:
zaterdag 29 februari 2020
Tijd:
09:30 - 11:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, ,

Organisator

ASC Olympia
E-mail:
info@ascolympia.nl
Site:
www.ascolympia.nl

Locatie

Velodrome Amsterdam
Sloterweg 1045
Amsterdam,