KNWU Vereniging van het Jaar 2016

KNWU Vereniging van het Jaar 2016

KNWU Vereniging van het Jaar 2016 is MTB-Noordwest geworden. Volgens de jury zijn zij op meerdere aspecten een voorbeeld: zij maken zich sterk voor de promotie van mountainbiken. De jury had ASC Olympia, MTB-Noordwest en N.S.W.V. Mercurius genomineerd, omdat zij een ‘sterke strategische beleidsvoering, ondernemendheid en een aantrekkelijk sportaanbod’ hebben.

KNWU Vereniging van het Jaar

Mercurius en A.S.C Olympia werden geen vereniging van het jaar, maar de jury is enorm content met het hoge niveau van de twee verenigingen.

N.S.W.V. Mercurius

Mercurius heeft een duidelijke focus en durft harde keuzes te maken. Daarmee behouden zij hun identiteit en waarde. Zij zijn in korte tijd hard gegroeid en weten succesvol de verschillende wielerdisciplines te combineren. Bovendien gaat de vereniging haar verantwoordelijkheid niet uit de weg: zij organiseerden dit jaar het NSK Mountainbike en het NSK Wielrennen.

Mercurius kreeg de meeste stemmen van het publiek. Daarmee wonnen zij de publieksprijs: zij mogen met 25 personen naar de Wereldbeker Baan in Apeldoorn.

ASC Olympia

ASC Olympia is de oudste wielervereniging van Nederland. De club heeft een gericht en laagdrempelig totaalaanbod van jong tot oud. Zij kennen aangepast wielrennen en de dames-divisie Fietsbelles. De vereniging is daarnaast breed maatschappelijk actief met een combinatie functionaris voor wielersport en veel schoolactiviteiten.

Wij wensen MTB-Noordwest en N.S.W.V. Mercurius  veel succes in de toekomst. En natuurlijk feliciteren wij hen met de behaalde resultaten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*