Nils van ’t Hoenderdaal naar Hong Kong!

Nils van ’t Hoenderdaal naar Hong Kong!

Wij waren er natuurlijk allang van overtuigd dat Nils van ’t Hoenderdaal naar Hong Kong zou gaan. Maar de KNWU bondscoaches René Wolff (Sprint) en Peter Schep (Duur) hebben vandaag de selectie bekend gemaakt voor het Wereldkampioenschap Baanwielrennen die worden verreden van 12 t/m 16 april in Hongkong.

Alle Olympianen wensen TeamNL en in het bijzonder Nils van ’t Hoenderdaal! – heel veel succes in Hong Kong 🙂

Voor René Wolff – de Duitse oefenmeester – zijn de wereldkampioenschappen in Hong Kong zijn laatste toernooi als bondscoach van de sprinters. Hij heeft zes mannen geselecteerd voor de teamsprint. Pas in Hong Kong zal worden bekeken, welke renners in actie zullen komen.

De selectie van Hugo Haak mag opvallend genoemd worden, omdat hij op 2 maart nog een meniscusoperatie onderging. Voor de keirin bij de mannen is Matthijs Büchli aangewezen, maar het is onzeker of hij mag starten. Doordat Nederland in het afgelopen seizoen te weinig punten op de keirin heeft behaald, is deelname onzeker. Nederland staat derde op de reservelijst achter Italië en Zuid-Korea. Bij toelating, zal Matthijs Büchli starten. De oranjeploeg moet nu hopen op afzeggingen.


De selectie van de teamsprint bij de mannen is als volgt*:

*In Hongkong wordt bepaald wie deelneemt aan de Teamsprint.

Theo Bos zal tijdens de kampioenschappen uitkomen in de individuele sprint (de tweede individuele sprinter wordt bepaald in Hong Kong) en op de 1 km bij de mannen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*