Verslag Jeugdmeerdaagse Emmen 2017

Verslag Jeugdmeerdaagse Emmen 2017

Alweer de 29e Jeugdmeerdaagse Emmen! Dit jaar organiseerde WSV Emmen weer een prachtig meerdaags wielerevenement voor wielrenners in alle jeugdcategorieën. Vorig jaar (st)reden Noery en Fenna – zéker niet onverdienstelijk – meer in de Jeugdmeerdaagse. Dit jaar verschenen maar liefst vijf (!) jeugdige Olympianen aan de start: Fenna, Veerle, Carola, Jan en Noery.

Ook dit jaar treffen we het met het weer en moet je tussen de wedstrijden door toch echt de schaduw gaan opzoeken vanwege de warmte. Nadat iedereen woensdag gesetteld was in hun huisje of tent, kon donderdag 25 mei – Hemelvaartsdag – de eerste wedstrijd aanvangen. Deze (proloog) tijdrit had toch wel enige specialisatie door de pittige klimmetjes in het parcours. Alle Olympianen deden hun uiterste best gedaan, maar helaas konden zij geen prijs binnenslepen.

In de middag stond het Criterium van Diphoorn op het programma: Noery mocht in Categorie 2 voor een plaats gaan loten en kwam terecht op de laatste startrij. Na een snelle start en een goede race, sloot hij de wedstrijd af op het podium met een 5e plaats. Jan startte in Categorie 4. Er werd meteen na de start, volle bak gekoerst. Door de tussensprints voor de groene trui werd de koers hard gemaakt en het tempo hoog gehouden. Jan finishte tevreden op de 13e plaats. In Categorie 6 stonden Veerle, Carola en Fenna aan de start. Tijdens de de race moest eerst Fenna en daarna Veerle het peloton lossen. Carola kon in het peloton finishen.

Vrijdag was de dag van de klassieker. Compleet met een indrukwekkende – bijna professionele – optocht met politiemotoren, jurywagens, materiaalwagens en een heuse bezemwagen. Dit was toch wel de wedstrijd waar iedereen naar heeft toegeleefd. Een van de weinige wedstrijden waarna je als jeugdrenner kunt zeggen: “Ik heb een echte klassieker gereden!”
Noery finishte als 5e. Jan kwam als eerste de laatste bocht in, maar hij werd in de laatste meters helaas het gras ingedrukt. Hij finishte uiteindelijk als 21e. Onze dames in Categorie 6 finishten in het peloton.

Vrijdag was ook de dag dat er maar één wedstrijd werd verreden. Daarom was iedereen snel klaar om een frisse duik in het meertje of het zwembad te nemen.

Zaterdag – de ‘Finaledag’ – bestond uit een tijdrit en een criterium op het parcours van WSV Emmen. In de tijdrit werden wederom geen prijzen behaald, maar in het criterium wonnen Noery (5e) en Jan (7e) wel een medaille.

Na het opmaken van de eindklassementen bleek, dat alleen Noery het podium mocht betreden met een heel mooie 5e plaats in het eindklassement. Iedereen heeft genoten van 3 dagen topsport.

ASC Olympia - Verslag Jeugdmeerdaagse Emmen 2017

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*