Goud voor Olympiaan Nils van ’t Hoenderdaal

Goud voor Olympiaan Nils van ’t Hoenderdaal

Olympiaan Nils van ’t Hoenderdaal heeft samen met zijn #TeamNL collega’s goud gewonnen op het onderdeel teamsprint bij de wereldbekerwedstrijd in het Poolse Pruszkow.

Sterke start

Wij waren er natuurlijk allang van overtuigd dat Nils een sprintkanon was. En dat heeft hij samen met Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland bewezen door in de finale eenvoudig van Frankrijk te winnen. Nils ging ijzersterk van start en sloeg meteen een gaatje, waarna Harrie en Jeffrey de voorsprong nog wat verder wisten uit te bouwen. De Franse ploeg klokte 43,528 klokte. De bronzen medaille ging naar de Britse sprinters ten koste van de Duitse sprintploeg.

ASC Olympia - Goud voor Nils van 't Hoenderdaal, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland

Het Nederlandse trio had eerder op de dag met 43,295 al de op één na beste tijd neergezet. Toen waren de Franse teamsprinters nét iets sneller. Vorige maand op de EK baanwielrennen moesten Lavreysen en Hoogland samen met Matthijs Büchli nog genoegen nemen met het brons. Zou de Olympiaan in deze ploeg dan toch het verschil maken? Wij weten het wel zeker 😉

De BEAT Cycling Club (Matthijs Büchli, Roy van den Berg en Theo Bos) reed zaterdag ook hun ronden. Dit Nederlandse trio kwam tot de vijfde tijd.

Nieuw Nederlands record

Met hun ijzersterke tijd van 42,906 werd bovendien ook het Nederlands record met 1/100e seconde verbeterd. Het oude record (42,995) stamde uit 2013 en werd op hoogte in Mexico gereden. Een geweldige prestatie voor Nils van ’t Hoenderdaal en zijn #TeamNL collega’s!

Namens alle Olympianen: hartelijk gefeliciteerd met deze geweldige prestatie, Nils! En natuurlijk ook dikke kudos voor Harrie en Jeffrey 🙂

ASC Olympia - Goud voor Olympiaan Nils van 't Hoenderdaal

Nils van ’t Hoenderdaal: écht een talent

 

Carolien van Herrikhuyzen begeleidde de jeugdige Nils van ’t Hoenderdaal. Op zijn zestiende kwam de jonge Amsterdammer onder haar hoede en al vrij snel werd hij opgepikt door bondscoach René Wolff. “Nils begon pas op zijn veertiende met wielrennen. Hij deed daarvoor aan atletiek”, vertelt Carolien. “Hij ging met zijn buurjongens mee, die al bij ASC Olympia fietsten. Hij trapte hier voor het eerst op de pedalen.”

Carolien vervolgt: “Ik heb als eerste het zadel van zijn fiets hoger gezet. ‘Dat fietst inderdaad een stuk beter’, liet hij nog weten. Ook zei ik tegen hem dat je altijd tot de eindstreep moet doorrijden. Niet inhouden vóór de streep of zelfs enkele meters daarvoor. Nee, volle bak tot het einde. Dát moet je doel zijn. Nils pakte dit heel snel op.”

Ik ben met hem naar een testdag van de wielrenunie geweest waar Nils in de smaak viel van bondscoach Wolff. Zo belandde hij al vrij snel op Papendal. Nils heeft zich in een rap tempo verder ontwikkeld.”

Sterk & Explosief

Carolien geeft aan dat je in het baanwielrennen een zebra of een cheeta bent. “Of je gaat voor het duurwerk of voor het snelle werk en het explosieve”, verduidelijkt ze. “Bij Nils gaat het duidelijk om snelheid en kracht. Hij is ongelooflijk sterk en explosief. Nils heeft zich in een rap tempo verder ontwikkeld.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*