Future Series by eXtropy in Amsterdam & Alkmaar

Future Series by eXtropy in Amsterdam & Alkmaar

De ‘Future Series by eXtropy’ komt naar Amsterdam & Alkmaar! Op 14 oktober wordt de eerste wedstrijd van deze nieuwe en inmiddels succesvolle baancompetitie voor jeugdrenners verreden in het Velodrome Amsterdam. Op 3 november wordt de tweede ronde georganiseerd in het Sportpaleis Alkmaar.

UPDATE 1 oktober 2018: Check hier de ‘Future Series by eXtropy’ Technische Gids.

UPDATE 15 oktober 2018: Check hier de uitslagen van de ‘Future Series by eXtropy Amsterdam’.

UPDATE 18 oktober 2018: Bekijk hier de foto’s die Duane van der Geld maakte.

Future Series by eXtropy

De Future Series by eXtropy startte vorig seizoen in Apeldoorn op initiatief van wielervereniging De Adelaar in samenwerking met IT bedrijf eXtropy. De Future Series bestond uit vijf wedstrijdrondes, waarbij alle onderdelen van het baanwielrennen aan bod kwamen. Zo konden jeugdwielrenners op een competitieve manier kennismaken met alle aspecten van het baanwielrennen.

ASC Olympia - Verslag: Clubkampioenschap Baanwielrennen 2018

“Baanwielrennen kent vele disciplines met ieder haar eigen regels, tactieken en dynamiek”, aldus Hans van Bon – baan coördinator van de Apeldoornse wielervereniging.

“Er is behoefte aan een dergelijke competitie. We zien een flinke groei in jeugdrenners die op de wielerbaan willen rijden.” – Hans van Bon, baan coördinator De Adelaar

“Het baanwielrennen zit in de lift door het internationale succes van de Nederlandse baanwielrenploeg. We zien een flinke groei in jeugdrenners die op de wielerbaan willen rijden. Om te zorgen dat onze jeugd een degelijke basis krijgt, besteden we tijdens de trainingen veel aandacht aan de verschillende wedstrijdvormen. De ‘Future Series by eXtropy’ is dan ook een logische volgende stap om deze lessen in de praktijk te brengen”.

Europees Evenement

“Contacten met Gent in België zijn gelegd om in het seizoen 2019-2020 ook daar een wedstrijd te laten verrijden. Zo wordt er stap voor stap gewerkt aan het uiteindelijke doel van de ‘Future Series by eXtropy’: een Europees Jeugdbaanevenement realiseren.”

“We willen deze competitie laten groeien tot hét jeugdbaanevenement in binnen – en buitenland.” – Guido Willemsen, directeur eXtropy

Dit jaar zal de competitie niet alleen in categorieën worden verreden. Het is de bedoeling om meer op competentie te gaan fietsen in deze jeugdwedstrijden. Dat verhoogt niet alleen het plezier van de renners, maar zal ook een grotere uitdaging zijn voor alle deelnemers.

ASC Olympia - Verslag: Clubkampioenschap Baanwielrennen 2018

Nieuwelingen en Junioren

Nieuwelingen en Junioren kunnen dit jaar ook meedoen aan de ‘Future Series by eXtropy’. Voor Nieuwelingen en Junioren (zowel jongens als meisjes) worden weliswaar de Track Series georganiseerd, maar dat zijn slechts drie Sprint- en drie Duurwedstrijden. De ‘Future Series by eXtropy zijn bedoeld voor alle renners, in alle jeugdcategorieën.

Programma

Velodrome Amsterdam

  • 14 oktober – 13:00 uur

Sportpaleis Alkmaar

  • 3 november – 13:00 uur

Omnisport Apeldoorn

  • 17 & 24 november – 13:00 uur
  • 1 & 8 december – 13:00 uur
  • 22 december – 11:00 uur

Inschrijven

Doe mee met de Future Series by eXtropy! Inschrijven kun je doen via mijnKNWU. Ben je KNWU Basislid en je dus geen licentie? Stuur dan een e-mail naar milko.siemons@upcmail.nl. Het is ook mogelijk om op de dag van de wedstrijd ‘aan de tafel’ in te schrijven. LET OP: dat kan alleen totdat het maximaal aantal renners is bereikt. Per categorie kunnen er maximaal 20 renners op de baan rijden. Schrijf je dus op tijd in!

ASC Olympia - Future Series by eXtropy in Amsterdam & Alkmaar

Baanwielrennen in Amsterdam

Wil je ook baanwielrennen? Of leren baanwielrennen? Wil je zelfs meedoen aan wedstrijden? Je bent van harte welkom op een van onze trainingen, maar neem s.v.p. eerst even contact met ons op! Ons baanseizoen loopt van de 1e week van november tot de laatste week van januari.