Carolien van Herrikhuyzen verpulvert wereldrecord

Carolien van Herrikhuyzen verpulvert wereldrecord

Carolien van Herrikhuyzen (1976) heeft tijdens de Grand Prix van Moskou het wereldrecord op de 200 meter Time Trial in haar leeftijdsklasse (40 – 44 jaar) aan flarden gereden. In het Krylatskoye Velodrome reed Carolien naar 11.560 – een gemiddelde snelheid van 62.28 kilometer per uur. Een geweldige prestatie! Hartelijk gefeliciteerd, Carolien! 😃👊🏻

Eigen wereldrecord nóg scherper

Het vorige wereldrecord stond ook al op naam van Carolien; tijdens de UCI Masters World Championships 2018 – op 12 oktober in Los Angeles – reed ze de 200 meter in 12.006 – een gemiddelde snelheid van 59.970 km/h. Daarmee wist Carolien 0.134 af te scheren van het vorige wereldrecord, dat sinds 2014 op naam stond van de Australische Jessica Laws.

Carolien: “Al sinds 2016 – toen ik in de F40-44 categorie kwam – wilde ik dit record. Ik kwam al vaak dichtbij. In 2016 reed ik in Manchester naar 12.195. In december 2016 (Elite Nationals) reed ik een 12.3. Op de Masters Games in April wist ik 12.074 te rijden maar die werd helaas niet geratificeerd. In september reed ik exact dezelfde tijd als Jessica en brak dus helaas niet het wereldrecord.

In 2017 reed ik in Los Angeles tijdens de Masters een 12.172 en in 2018 lukte het eindelijk met 12.006! En nu verbeter ik ook nog mijn eigen tijd. 11.560 – een halve seconde sneller – onwerkelijk …”

In onderstaande Facebook video kun je zien, hoe Carolien het wereldrecord aanscherpt 👇🏻

 

Carolien: “Ik deed mijn record poging op zaterdag, tussen de 200 meter van de mannen door. Om een record te ratificeren is dopingcontrole nodig en die werd gehouden op de zaterdag van mijn poging. Ik hoefde de controle alléén te betalen als ik het wereldrecord brak. En eigenlijk was is daar nog niet zo heel zeker van. Als ik de dopingcontrole op zondag zou doen, moest ik sowieso betalen. Of ik het record nu zou breken of niet.”

“Gelukkig reed ik het wereldrecord op zaterdag. Dus ik had die avond wel wat te vieren. Ik zat ook niet echt te wachten op nog een wereldrecord op zondag; een klein katertje, een lichter verzet en een korte nacht zorgde daarvoor. Gelukkig maar, want een dopingcontrole kost €575!. Ik reed op zondag nog wel een 11.834. Nog steeds ruim onder mijn oude record, maar het nieuwe record reed ik gelukkig op zaterdag.” 😉

Trots op Carolien!

Het spreekt voor zich dat we enorm trots zijn op Carolien en dat zij bij ASC Olympia rijdt. Namens alle Olympianen: hartelijk gefeliciteerd met weer een wereldrecord, Carolien!

Carolien van Herrikhuyzen

Carolien van Herrikhuyzen begon 20 jaar geleden met baanwielrennen. “In die tijd moest ik bijna alles zelf uitzoeken. Er was amper begeleiding of specifieke trainingen. Juist dat wilde ik veranderen; ik werd wielertrainer.”

Carolien bouwde een succesvolle carrière op als wielertrainer. Ze wist Nils van ’t Hoenderdaal vanaf het begin te begeleiden. Inmiddels is Nils zelf ook Wereldkampioen. De trainingen die Carolien geeft, zijn dus meer dan succesvol!

“Na een serieuze knieblessure ging ik ook weer zelf actief baanwielrennen. Want wat is er nu leuker om voor te trainen, dan voor een betere knie of om weer heel hard door die eerste bocht te kunnen gaan? Het Wereldkampioenschap Masters 2012 werd mijn doel.”

“Inmiddels heb ik vele malen mijn eigen PR’s verbroken, mijn dromen laten uitkomen, hangen er een flink aantal medailles waarvan meerdere wereldtitels aan de muur en mocht ik zelfs wereldrecords breken.”

“Het mooiste is dat ik rondjes om mijzelf heen rijd. Door alle kennis en ervaring die ik in de loop der jaren heb opgedaan, ben ik zoveel beter gaan rijden en realiseer ik de dromen die ik eigenlijk nooit durfde dromen.”

Baanwielrennen in Amsterdam?

Wil je net als Carolien van Herrikhuyzen ook baanwielrennen in Amsterdam? Of heb je vragen over baanwielrennen bij ASC Olympia? Stel ze dan gerust! Wij beantwoorden je vragen graag! Bekijk ook eens onze Facebook, Instagram of volg ons op Twitter. Wil je meedoen met een training, maar ben je nog geen lid? Je bent natuurlijk hartelijk welkom om met ons mee te rijden, maar neem dan eerst contact met ons op s.v.p.