Jonge Olympianen houden huis

Jonge Olympianen houden huis

Sinds kort staan er ook voor de jeugdrenners van Olympia weer wedstrijden op de agenda. Dat onze jeugdige ‘slaven van de weg’ niet bepaald hebben stilgezeten in de Corona-periode bleek dit weekend (opnieuw).

Rucphen

Zaterdagmorgen stond Coco van Essen als enige Olympiaan aan de start tijdens een landelijke wedstrijd in Rucphen. Bij het passeren van de gemeentegrenzen stond dan weliswaar prominent een bord met daarop de tekst ‘dé wielergemeente van Nederland’, maar daar trok de jonge Amsterdamse zich weinig van aan. Aan het eind van haar koers behaalde ze een afgetekende zege met een ferme sprint. Even overwoog de familie van Essen nog om bij terugkeer naar huis de tekst op het bord te wijzigen in ‘de tweede wielergemeente van Nederland’, maar dat vonden ze uiteindelijk toch wat te ver gaan.

De Amstel

Zondag stond in bij WV De Amstel een interclubwedstrijd op het programma, terwijl in het Zuid-Limburgse Bocholtz een landelijke jeugdwedstrijd werd verreden. In Amstelveen was sprake van een ware Olympia-zegetocht. Bij alle categorieën waaraan jeugdleden van onze club deelnamen stond een Olympiaan op het hoogste schavotje.

In Groep A (cat 1 en 2) legde Coco het met enkele ferme pedaalslagen de concurrentie wederom over de knie.

In Groep B (cat 3 en 4) kozen Isa Klein en Amstel-renner Max Baars al snel het ruime sop. Zij reden met z’n tweeën een mooie voorsprong bij elkaar. In de sprint haalde Isa het voor een hevig tegenspartelende Max. Sterk in deze groep reed ook jonge Olympiaan Ilja Fontaine. Hij rijdt iedere wedstrijd een stukje beter en bekroonde zijn ‘grinta’ met een mooie 7e plek.

In Groep C (cat 5 en 6) was sprake van een levendige wedstrijd waarin vooral Stijn Vlieland van de Hoornse Ren en Toer Club zich erg actief toonde. Even na halverwege de wedstrijd ontsnapte hij, waarna Amstel-renster Jente Koops en onze eigen Jesse Klein de aansluiting wisten te maken. Zij sprintten voor de overwinning waarbij Jesse opnieuw aantoonde over zeer snelle benen te beschikken. Filippo van Loo legde beslag op de 9e plaats.

In Groep D (categorie 7 en eerstejaars nieuwelingen) tenslotte, was Finn Uffink een klasse apart. Hij reed solo onbedreigd naar de overwinning. Zijn maatje Henry Thomas kwam als 17e over de streep.

Bocholtz

In Bocholtz stonden Bodhi Klein en Pascal Cutler aan de start van de categorie 6-wedstrijd waarbij zij omringd waren door veel landelijke toppers. Op een uitdagend parcours waarbij iedere ronde een kleine 25 hoogtemeters moesten worden overwonnen koersten zij continu attent vooraan. Na een afmattende race legde Bodhi beslag op de 5e plaats. Pascal werd 9e.

Vijf overwinningen en meerdere ereplaatsen in een weekend. Je zou het voor minder doen.