Carola van de Wetering wordt beroepsrenner!

Carola van de Wetering wordt beroepsrenner!

11 jaar oud was Carola van de Wetering toen ze haar eerste kilometers maakte op een stalen ros met kromgebogen stuur. Aanvankelijk verdedigde de Nieuw-Vennepse de kleuren van De Bataaf, maar toen daar bijna geen jeugdrenners meer over waren, maakte ze de overstap naar ASC Olympia. Inmiddels is ze al weer jaren lid van de oudste wielervereniging van Nederland.

Dat Carola veel in haar mars had (en heeft!) was al snel duidelijk. In de jeugdcategorieën was ze veelvuldig vooraan in het peloton te vinden. En toen zij als tweedejaars nieuweling tijdens de KNWU-testdagen de stenen uit de straat reed, was de leiding van Talent Cycling overtuigd: ze vroegen haar om bij hen te komen rijden. Talent Cycling bestaat uit vier ploegen; het TALENT Elabo U17 team, het TALENT Elabo U19 team, het TALENT Elabo Development Team en GT Krush Tunap Sports Pro Cycling. Door dit unieke wielerproject met vier teams is het mogelijk talentvolle meiden vanaf de nieuwelingen te begeleiden op weg naar de top.

In 2019 heeft Carola in Olympia-outfit nog een aantal wedstrijden voor het Talent U17-team gereden. Vorig jaar gooide Corona het grootste deel van het seizoen in de war. Dit jaar is ze doorgestroomd naar het U19-team waarbij ze onder meer aan de start stond van de Tour du Gévaudan Occitanie, een tweedaagse waarbij veel geklommen moest worden. Carola eindigde deze zware koers op een prima 24e stek in het eindklassement. Ook dat bleef natuurlijk niet onopgemerkt bij de leiding van Talent Cycling. Carola en haar teamgenoot Willemijn Prins gaan daarom met ingang van 1 januari 2022 de overstap maken naar het GT Krush Tunap Sports Pro Cycling. Om al een beetje aan het ‘echte werk’ te kunnen ruiken zal Carola dit jaar al stage gaan lopen bij het profteam van Talent Cycling.

Omdat alleen de toppers in het dameswielrennen een goed belegde boterham kunnen verdienen, blijft Carola voorlopig haar fietsdromen nog combineren met een HBO-studie rechten. ‘Omdat ik nog thuis woon kan ik me helemaal richten op het goed uitvoeren van mijn trainingen en koersen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het is best lastig om die balans te houden’, aldus Carola.

Dat gaat vast goed komen. Veel succes bij het verwezenlijken van je wielerdromen Carola, je bent uitstekend op weg!