Brigitte Radier pakt volle buit!

Brigitte Radier pakt volle buit!

Tussen 19 en 21 juli stond bij onze ‘buren’ van Wielervereniging Amsterdam op Sloten weer de Driedaagse voor Licentiehouders op de agenda. Meerdere Olympianen stonden op één of meerdere avonden aan de start. Sommigen van hen, onder wie Luc Lansink en Robin Limonard, reden zelfs hun eerste wedstrijdkilometers ‘ever’!

In de categorie dames streden de Olympianen mee op het voorste plan. Veerle Verbeek kwam op de laatste avond als 3e over de streep, terwijl Brigitte Radier zelfs drie dagen lang meedeed voor de hoofdprijs en die uiteindelijk ook in de wacht wist te slepen.

Brigitte was tijdens haar studententijd een fanatiek wedstrijdroeier waarbij ze in de zomermaanden de Amstel af en toe verruilde voor het asfalt rond Amsterdam. Dat smaakte al snel naar meer. Via de Rapha Women’s 100 sloot zij zich aan bij ASC Olympia. In mum van tijd trad zij toe tot het groepje fanatieke dames van Women’s Cycling.

De dames lieten mij een maand later mijn eerste vrouwenwielrennen koers rijden en ondanks dat ik achteraan fietste was het een fantastische ervaring die smaakte naar meer.” In de rest van het seizoen 2019 reed Brigitte nog een aantal wedstrijden. Ondanks dat ‘door bochten knallen’ niet haar sterkste punt bleek, vond Brigitte al direct het rijden van kermiskoersen het leukst. “Je kunt een hoop compenseren met explosief vermogen en het doen van veel intervaltrainingen.

Vorig jaar zette Corona een dikke streep door de meeste wedstrijden, maar de driedaagse bij WVA ging wel door. Dat werd een succes voor Brigitte. “Door het gebrek aan bochten is dat een leuke wedstrijd en pakte ik vorig jaar een dagoverwinning en werd ik in het eindklassement derde. De sfeer was heel relaxt en dus wilde ik dit jaar weer meedoen.

Zo gezegd, zo gedaan en ook dit jaar schreef Brigitte zich weer in. Hoewel er ditmaal minder Olympia-dames van de partij waren, namen wel veel ‘concullega’s’ van andere verenigingen deel. Het gevolg was dat elke dag andere dames met frisse benen aan de start stonden en dat zorgde wederom voor een interessante en meeslepende strijd.

De beslissing viel pas op de laatste avond. Voor de start op woensdag stond Brigitte nog gedeeld tweede. De dame op de eerste stek leek buiten bereik. Niets bleek echter minder waar. Met een ferme krachtsexplosie beslechtte Brigitte de strijd alsnog in haar voordeel. “Het doel was om degene met wie ik de tweede plek deelde, eruit te sprinten. Dat resulteerde in de dagoverwinning bij de vrouwen en uiteindelijk toch nog de eindoverwinning in het klassement!

Na dit mooie succes hoopt Brigitte dat er de komende maanden een paar van haar zo geliefde rondjes rond de kerk doorgaan. “De tussenliggende tijd kan ik prima benutten met het bochten beoefenen!“, aldus de kersverse koningin van de WVA-driedaagse.