Vijf Olympianen verdedigen clubkleuren in Oudorp tijdens NK Jeugd

Vijf Olympianen verdedigen clubkleuren in Oudorp tijdens NK Jeugd

Aanstaande zaterdag 10 juni is het weer zover. Dan wordt in Oudorp, lekker dichtbij dit keer, het Nederlands Kampioenschap Jeugd georganiseerd. Kinderen in de leeftijd tussen 8 en 14 jaar gaan met elkaar de strijd aan in het Noord-Hollandse dorp met als ultieme doel de rood-wit-blauwe trui. De afgelopen maanden zijn er vier selectiewedstrijden gehouden (in Uithoorn, Hoorn, Honselersdijk en Amersfoort) waarbij de jeugdige kleppers punten konden verdienen. De best geklasseerden in de eindstand hebben zich geplaatst voor het NK. Van de Olympia-afvaardiging hebben vijf kinderen zich geplaatst.

De jongste van het stel is Chris Berger. Zij gaat van start in de categorie 2 meisjes 10 jaar. Ze moet het opnemen tegen 22 andere jongedames. Chris gaat echter als een speer dus dat gaat goedkomen.

In Categorie 4 meisjes 12 jaar staat Semme Weber op de startlijst. Semme heeft vorig jaar weinig gefietst vanwege een blessure, maar daar is dit jaar weinig van  te merken. In het eerste deel van het seizoen heeft ze de ene na de andere topklassering genoteerd. Zij kan daarom met vertrouwen uitkijken naar 10 juni.

In Categorie 5 jongens gaat Pieter de Wilde aan de start. Pieter heeft zijn goede optredens bij de Amsterdamse Cross Competitie dit jaar doorgetrokken op de weg. Hopelijk liggen de kasseien in het parcours goed vast, anders moet niemand versteld staan wanneer Pieter er een paar uit de straat rijdt.

Ten slotte beginnen de al wat meer ervaren Isa en Filippo bij respectievelijk categorie 6 meisjes 14 jaar en categorie 7 jongens 14 jaar aan hun laatste jeugdkampioenschap. Ook voor hen blijft het echter speciaal om deel te nemen aan een NK, al is het alleen maar vanwege de ambiance met behoorlijk wat publiek en de veel grotere pelotons. Bij Isa staan er zo’n 50 meiden aan het vertrek en bij Filippo bijna 90 testosteronbommetjes. Mocht u het leuk vinden om onze Olympianen te komen aanmoedigen, hier nog even de starttijden:

Chris: 10.45 uur

Semme: 13.40 uur

Pieter: 14.20 uur

Isa: 17.30 uur

Filippo 18.30 uur

Meer informatie vindt u hier: https://www.rondevanoudorp.nl/informatie-voor-deelnemers-en-bezoekers/

Wij wensen Chris, Semme, Pieter, Isa en Filippo veel plezier en succes toe! #Branie