Olympianen geselen de pedalen tijdens Jeugd NK

Olympianen geselen de pedalen tijdens Jeugd NK

Onder zomerse omstandigheden vond zaterdag 10 juni in het pittoreske Oudorp het NK Jeugd op de weg plaats. Voor veel jeugdrenners is dit het absolute hoogtepunt van het wegseizoen. Wat hen wachtte was een mooi en uitdagend stratenparcours van ongeveer twee kilometer lengte met acht bochten en zelfs een stukje kasseien (niet bepaald vergelijkbaar met het Bos van Wallers, maar toch…)

Als eerste Olympiaan stond Chris Berger aan de start bij de categorie 2 meisjes. Zij zette direct een prachtige prestatie neer door 10e te worden. Daarmee haalde zij op haar eerste NK ook direct het podium (op het NK mogen de eerste 10 in de uitslag naar het podium). Hopelijk kan ze de komende jaren deze mooie prestatie gaan herhalen. En wie weet zit er nog wel meer in het vat.

Na het middaguur was het de beurt aan Semme Weber in categorie 4 meisjes. Onze jongedame uit Abcoude, bezig aan een sterk seizoen, stelde haar supporters allerminst teleur. Semme kwam als 9e over de finish: ook zij dus op het podium!

Enige tijd later maakte Pieter de Wilde in categorie 5 jongens zich klaar voor zijn wedstrijd. Helaas lootte hij helemaal achteraan waardoor hij bijna iedereen van de 64 deelnemers bij de start in de rug keek. Pieter vocht zich echter als een leeuw naar voren en finishte uiteindelijk op een prima 17e plaats. Morele steun kreeg hij van zijn maatje Ilya die speciaal naar Oudorp was gekomen om zijn clubgenoot luid aan te moedigen. Chapeau!

 

Het slotakkoord was voor Isa Klein (meisjes categorie 6) en Filippo van Loo (jongens categorie 7). Isa reden hele degelijke wedstrijd, kon zich moeiteloos handhaven in het peloton en sleepte er uiteindelijk een hele mooie 13e plaats in de wacht. Filippo reed ook een behoorlijke wedstrijd. In een – voor de jeugd – groot peloton van 88 renners wist hij zich tot een aantal ronden van het einde goed te handhaven in de eerste groep van ongeveer 40 renners. Met een steeds roder koppie moest hij in de slotronden de voorsten echter laten gaan. Hij finishte uiteindelijk als 40e.

Alle vijf de Olympianen hebben zich in Oudorp van hun beste kant laten zien en alles gegeven wat ze in zich hadden. Ze nemen weer een mooie ervaring mee voor de toekomst. Een dikke pluim voor onze jonge kleppers!