Clubkampioenschap ASC Olympia

Clubkampioenschap ASC Olympia

Een bestuur met ballen

Niet alleen de organisatoren van Awakenings en Bospop zullen zondagmorgen met samengeknepen billen de weersverwachting hebben gevolgd. Dat zal zeker ook het bestuur van ASC Olympia hebben gedaan. Het slechtste weer werd weliswaar in het zuiden en oosten van het land verwacht, maar toch… Het zou toch niet zo zijn dat het clubkampioenschap van de bijna 125-jarige wielervereniging in het water ging vallen? Het bestuur van ASC Olympia toonde echter – om met de ploegleiders van Team Movistar te spreken – zijn ‘cojones’. De stekker uit dit evenement trekken? No way! Het clubkampioenschap ging door.

 Jeugd, volwassenen en handbikers

Rond twee uur arriveerden de eerste Olympianen op Sloten. Aanvankelijk waren het vooral de ‘ ‘kleintjes’ met hun ouders want het eerste deel van het programma bestond uit de wedstrijd voor de jeugdcategorieën. Iets eerder dan de geplande starttijd gingen de ongeveer twintig toekomstige raspaardjes van start.

Hoewel de leeftijd varieerde van 8 tot 14 jaar, maakten ze er een mooie strijd van. Ieder rennertje deed steengoed zijn of haar best en eigenlijk verdienden ze het allemaal wel om zich te huldigen als clubkampioen. Maar goed, dan kan nu eenmaal niet. Uiteindelijk mochten Chris Berger, Semme Weber en Isa Klein plaatsnemen op het hoogste schavotje.

Na de vermakelijke wedstrijd van de jeugdrenners stonden de volwassenen aan de start. Die waren verdeeld in vier categorieën: nieuwelingen, dames, masters 40- en masters 40+, waarbij het cijfer staat voor de leeftijd en niet de gemiddelde snelheid die ze doorgaans rijden. Deze groep ging gezamenlijk op pad voor een half uur koers plus enkele ronden. Het aantal ronden was afhankelijk van de categorie. De wielrenners deelden het parcours met de handbikers die eveneens de strijd met elkaar aangingen in een wedstrijd over drie ronden. Bij hen kwam uiteindelijk Hanno Verzaal als winnaar uit de bus.

Bij de Olympianen op de tweewieler namen kort na de start Noery Weber (nieuweling) en Jan de Roos (Master 40+) de benen. Zij reden bijna twintig minuten een soort koppeltijdrit voor het peloton uit, maar wisten nooit echt weg te komen. Toen in de slotfase Lucas Eenkhoorn (master 40-) en Jesse Klein (nieuweling) aansloten, leek de beslissing echter gevallen. Niets was minder waar. Binnen een ronde was alles weer bij elkaar. Even later was het afsprinten geblazen voor de nieuwelingen. Jesse Klein toonde daarbij zijn snelle benen (sommige Masters voelden zich kennelijk ook nog erg jeugdig want ze sprintten vrolijk mee). Carolien Herrikhuyzen haalde het een ronde later als eerste vrouw en bij de jonge en oude Masters reden weer een paar ronden verder respectievelijk Marijn van Hoek en Jerry Huinder naar de winst.

Barbecue

Al deze tijd was het droog gebleven. Zeus was Olympus kennelijk goed gezind. Het hele gezelschap verplaatste zich nu naar het clubhuis. Dat was precies op tijd, want kort erna kwam het water met bakken uit de hemel. It’s all about timing. In de kantine had men ondertussen ook niet stilgezeten. Een heerlijk buffet stond klaar terwijl Milko en Wim een halve kippenfarm op de barbecue aan het braden waren.

In afwachting van de opening van het buffet gingen de jeugdrenners nog even lekker de strijd met elkaar aan op de rollen. Vervolgens was het aanvallen geblazen, maar dan op het buffet. Als het op gezelligheid aankomt, dat zit het wel goed bij Olympia. Aan het begin van de avond kwam een einde aan het gezellige samenzijn en keerden de ongeveer 90 leden en hun aanhang voldaan weer huiswaarts. Het was al met al een zeer geslaagde middag!

Meer foto’s van huisfotograaf Jan Willem vind je op facebook. Facebook