ASC OLYMPIA – NK 50KM * UPDATE *

ASC OLYMPIA – NK 50KM * UPDATE *

Gisteren stond het NK 50KM in het Velodrome Amsterdam op de kalender. Met een 16-tal renners aan de start dachten we dat kon nog wel eens mooie wedstrijd worden. De uittredend kampioen  Sten Verzijl stond ook aan de start en had zijn zinnen gezet op het verdedigen van zijn Rood-Wit-Blauwe Tricot.

Echter de realiteit was anders, door een 2-tal incidenten hebben wij, hoe jammer ook de wedstrijd moeten staken en besloten dat er ook geen uitslag opgemaakt zal worden

Het eerste incident, na c.a. 10 KM koers was een éénzijdige valpartij, bij Rik van der Wal schoot zijn schoen uit zijn pedaal en hierdoor had hij zijn fiets niet meer onder controle, tegen de boarding aan reed en vervolgens naar beneden schoof, buiten enkele schaafwonden kwam Rik er verder ongeschonden van de baan af.

Na c.a. 20-25 KM zagen we dat Nelson Peetom op zijn borst wees en in de ronden die volgden liet hij zich afzakken om vervolgens via de Côte D’ Azur de wedstrijd te verlaten, bij het ingaan van de bocht naar de finish viel Nelson van zijn fiets en was daarna niet meer aanspreekbaar.

Onze EHBO’er van dienst Han Wind heeft de eerste controles verricht en is er direct besloten om een ambulance te laten komen. De arts van het Rapid Respons Team nam toen verder de regie in handen. Na enige tijd begon Nelson weer bij te komen, en na diverse controles is er, in overleg met de arts besloten dat hij op eigen gelegenheid weer huiswaarts kon gaan.

Het 50KM kampioenschap lag toen al zo’n 30-40 minuten stil en is er in gezamenlijk overleg met de renners – het jury corps en de organisatie besloten om de wedstrijd te annuleren en ook geen uitslag op te maken.

Namens de organisatie willen wij Han Wind, de arts van het Rapid Respons Team, het jury corps, en vrijwilligers – medewerkers Velodrome Amsterdam heel erg bedanken voor de hulp en bijstand tijdens beide incidenten.

Uiteraard wensen wij  Rik en Nelson een spoedig herstel toe, en hoop jullie gauw weer te zien bij de volgende evenementen.

Volgende week is er overleg met de KNWU om te bespreken wat de mogelijkheden zijn om het NK 50K alsnog te verrijden, hierover worden jullie nader geïnformeerd.