Carolien van Herrikhuyzen back on the track: 3 medailles!

Carolien van Herrikhuyzen back on the track: 3 medailles!

Carolien van Herrikhuyzen is weer lekker bezig op de baan. Ze heeft haar tanden opnieuw gezet in het WK baanwielrennen voor Masters. En met prachtig resultaat; ze nam 2 bronzen plekken mee naar huis! Dit jaarlijkse event werd georganiseerd in Manchester. Carolien was samen met Rik Wildschut (40-44), Chris Kerkdijk (40-44), Jasper van den Ende (40-44), Axel Boland (45-49) en Nick Vriend (60-64) afgevaardigd voor Nederland. Na een jaar waarin ze, zoals ze zelf zegt “helemaal op nul te zijn geweest in 2022”, was ze fysiek en mentaal weer in staat om te pieken.

Op de heenreis met reisgenoot Rik was panne met de auto slechts een klein obstakel. Razendsnel werd de accu vervangen en ze haalden gelukkig nog de boot voor de overtocht naar het Verenigd Koninkrijk. In Manchester was het een week met prachtige wedstrijden, afzien, teamgeest en gezelligheid. De organisatie was perfect en er heerste een geweldig goede sfeer.

Carolien kwam uit op de scratch, Time Trial 500 m staande start en Sprint 200 m vliegende start. Ze pakte op de scratch meteen een bronzen plak!

De 500 m Time Trial reed Carolien in een nieuw Nederlands record, maar het was niet genoeg voor een podiumplek. De 200 meter vliegende start was eveneens een nieuw Nederlands record en nu resulteerde dat in een mooie podiumplek, een 2e bronzen medaille.

Vermeldenswaard is nog dat ook Chris prachtige prestaties leverde door zilver te veroveren op de scratch en een gouden plak op de puntenkoers!

Na dit avontuur in Manchester stond een volgende wedstrijd in Nederland op het programma. Carolien had samen met Jade Wuurman en Yiran van ’t Oosten een ploeg gevormd om bij het NK in Apeldoorn de Teamsprint te rijden. En met mooi resultaat; deze nieuwe formatie reed naar een fraaie 2e plek. “Mijn eerste NK baan medaille bij de elite vrouwen in 20 jaar! Ik werd heel vaak 4e!” aldus een stralende Carolien.

Voor verder info / uitslagen:

http://www.cyclingmasters.com/site/index.php?option=com_content&view=featured&Itemid=219

 

BOLAND Axel                             Individual Pursuit, Time Trial

KERKDIJK Chris                         Time Trial, Individual Pursuit, Sprint, Team Sprint, Scratch Race, Points Race

van den ENDE Jasper                 Time Trial, Sprint, Team Sprint

VRIEND Nick                              Scratch Race

WILSCHUT Rik                           Time Trial, Team Sprint

VAN HERRIKHUYZEN Carolien   Scratch Race, Time Trial, Sprint