Olympianen succesvol op NK teamsprint / ploegenachtervolging

Olympianen succesvol op NK teamsprint / ploegenachtervolging

Olympia was goed vertegenwoordigd bij het NK teamsprint en ploegenachtervolging dat dit weekend werd gereden in Omnisport Apeldoorn.

Bij de teamsprint over 3 rondes reed Isa Klein met haar ploeggenoten Claudia Leusink en Britt Jeucken naar het hoogste podium met een gemiddelde snelheid van 48.3 km/h. Jil Koot vervoegde zich bij hen voor de 2 km (8 rondes) ploegenachtervolging waar de meiden een 2e plek behaalden (43.4 km/h).

De heren nieuwelingen Jesse Klein, Bodhi Klein en Pascal Cutler reden eerst de teamsprint van 3 rondes. In een spannende finale reden ze naar een eerste plek (52.6 km/h). Voor de ploegenachtervolging werd het team uitgebreid met Noery Weber. Na de titels bij de ploegenachtervolging in 2021 en het NCK in 2022 een nieuwe kans om voor goud te gaan. Bodhi schoot helaas uit zijn pedaal bij de start, waardoor ze met 3 renners de 8 rondes moeten afwerken. Dat ging uitstekend en ze prolongeerden hun titel door 3 seconden sneller te rijden dan de nummer 2 met een gemiddelde snelheid van 50.9 km/h.

Bij de junioren reed Jan van Schaik samen met Collin Westbroek, Joeri Schaper, Tyler Eyk en Liam Witte hun 16 rondes in een mooi vlakke race naar een eerste plaats (54.9 km/h).

Carolien van Herrikhuyzen rijdt meestal individuele wedstrijden op de baan, maar voor de teamsprint op dit NK was een groep gevormd met jonge rensters Jade Wuurman en Yiran van ’t Oosten. Carolien reed als 3e naar de finish in de laatste ronde en met goed resultaat; de dames reden met een gemiddelde snelheid van 48.3 km/h naar een fraaie zilveren plek. Te oordelen naar Caroliens enthousiaste reactie, smaakt dit naar meer!

In Omnisport Apeldoorn was alles weer prima georganiseerd door De Adelaar, waardoor de gedreven baanwielrenners hun wedstrijden konden rijden. Het was een mooie dag voor de coureurs van ASC Olympia en hun entourage.