Dit is het enige echte ASC Olympia invul – interview met ….. Florian

Dit is het enige echte ASC Olympia invul – interview met ….. Florian

Wat is je naam? Florian Muennich

Hoe oud ben je? 17 jaar

Op welke school zit je? The British School of Amsterdam

In welke groep/klas? ­­­Year 13 (laatste jaar)

Hoe ben je gaan racefietsen? Tijdens corona ben ik begonnen te rijden omdat ik geen rugby en hockey kon spelen, steeds meer gefietst tot dat ik in 2022 besloten heb om te beginnen met koersen

Sinds wanneer ben je lid van ASC Olympia? Oktober 2022

Waarom ben je bij ASC Olympia gaan fietsen? Ik heb eerst door een vriend van Olympia gehoord – en alleen maar goeie dingen! Ik heb aan een proef-training gedaan – ik vond het een super gezellige sfeer dus ben gelijk lid geworden!

Wat vind je het leukst aan racefietsen? Dat het ter zelfde tijd heel individueel is en een teamsport is. Als je niet goed genoeg bent, moet aan jezelf werken – maar het is ook super leuk om met ploegmaten elkaar te kunnen helpen, ondersteunen en samen leuke ritjes doen.

Rij je ook wedstrijden? Ja!

Wat is je leukste fietservaring? M’n eerste meerdaagse – Col du Vam. Het was een heel nieuwe en leuke ervaring, en ook de eerste wedstrijd waar ik m’n harde werk en training in koers kon laten zien.

Welke fietsdiscipline doe je het liefst? Weg! Maar mountainbike vind ik wel heel leuk

Heb je nog meer fietsende familieleden? M’n ouders, maar ik ben de eerste die wedstrijden rijdt

Wie is/zijn je grootse fans? M’n familie – ze vinden het altijd leuk om naar de koersen te komen.

Wie is jouw grootste voorbeeld / idool op de racefiets? Iedereen zegt het waarschijnlijk, maar Tadej Pogačar. Ik vind hem gewoon een vette wielrenner en hij lijkt alsnog een leuke mens.

Wat vind je het leukst aan fietsen bij ASC Olympia? De zomer trainingen op Sloten – altijd super gezellig en heel goede trainingen!

Wat zijn je doelen? Dit jaar is m’n examen jaar – ik ga wel wat minder tijd hebben voor fietsen, dus de doel is wat nationale wedstrijden te rijden (misschien komt er ook een goede uitslag) en vooral plezier hebben.

Wie poetst je fiets als hij vies is? Ik zelf, natuurlijk!

Wat vind je het moeilijkst om te leren tijdens de trainingen tot nu toe? In een peloton rijden. Hard rijden kan je makkelijk opbouwen, in een peloton rijden heeft gewoon heel veel oefening nodig.

Wat vind je het leukst om te doen tijdens de training? Tijdens een duurrit luister ik graag podcasts. Blokjes kunnen ook super leuk zijn, vooral als je een vriend hebt om wat competitie te creëren.

Wat is de mooiste omgeving waar je ooit hebt gefietst? Ik twijfel tussen het zuiden van Duitsland, waar m’n grootouders wonen, en de bergen in de buurt van Barcelona

Met wie fiets je het liefst? Met iedereen! Ik fietst wel vaak met Jasper van UWTC, en samen met m’n zus een duurrit te doen vind ik ook leuk.

Heb je TIPS of TOPS voor ASC Olympia? Niet echt… misschien wat meer club duurritjes tijdens de zomer – ze zijn in het voorjaar altijd prima en gecombineerd met goed weer lijkt het nog beter!

Wil je nog iets kwijt? Nee!

BEDANKT!