Jeugd ASC Olympia in actie tijdens NK wegwielrennen

Jeugd ASC Olympia in actie tijdens NK wegwielrennen

Het was een prachtige dag in Zuidland afgelopen zaterdag 8 juni. Het hele Zuid-Hollandse dorp was in feeststemming ter ere van het Nederlands kampioenschap wegwielrennen voor de jeugd. Onze 6 renners van ASC Olympia waren helemaal klaar voor.

Al vroeg stond de nieuwe tent van onze club gebroederlijk naast de tent van DTS Zaandam. Zo mooi dat de kleuren perfect op elkaar aansluiten! De sfeer zat er goed in.

 

      

Locatie: net voor de laatste bocht, daarna volgde het laatste rechte stuk voor de finish. Een geweldige plek om het spektakel te zien. Maar ook spannend, want in deze laatste bocht ontstonden soms valpartijen. Gelukkig bleef onze jeugd op z’n fiets zitten en regende het niet tijdens hun races.

Samuel Vulsma zette zijn trend om een podiumplek te vergaren voort en hij pakte brons bij categorie 2. Tirza Fontaine en Chris Berger hebben alles gegeven in categorie 3, wat resulteerde in 27e plek voor Tirza en Chris passeerde de meet op een mooie 10e plaats.

In categorie 5 handhaafde Semme Weber zich uitstekend in het nerveuze peloton en eindigde op een nette 19e plek. De concurrentie in categorie 6 was moordend met bijna 70 deelnemers. Ilya Fontaine weerde zich kranig op z’n eerste NK en hij finishte als 57e. Pieter de Wilde beet zich vast in de kopgroep, hij hield stand en behaalde een prachtige 7e plek.

Wielervereninging PRC Delta en de KNWU had het weer uitstekend voor elkaar in Zuidland. Naast de vertrouwde stemmen van speakers Jan Blok, Dylan Boomans en Marjo Nijmeijer was er een talentvolle nieuwe omroeper te horen: Fabio Jakobsen! Vanuit zijn eigen woonplaats deed deze topwielrenner smakelijk verslag van de enerverende wedstrijden. Daarnaast hanteerde hij ook het startpistool en poseerde deze topwielrenner geduldig met alle kinderen die samen met hem op de foto wilden.

      

Na de inspanningen en het aanmoedigen was het tijd om met elkaar pannenkoeken te gaan eten. Het was een topdag voor de wielersport en voor de gezelligheid!