Zes Olympianen aan de start bij NK Jeugdwielrennen

Zes Olympianen aan de start bij NK Jeugdwielrennen
Na een zinderend voorjaar vol spannende regionale wedstrijden kwam voor zes Olympianen vorige week het verlossende woord van de KNWU. Ze zijn geselecteerd voor het NK Jeugdwielrennen op 8 juni in het Zuid-Hollandse Zuidland. PRC Delta heeft de organisatie in handen.
Volgens de eerste verkenners belooft het een spectaculaire wedstrijd te worden om de nationale driekleur. Het gehele parcours is uitgezet door het centrum van het dorp inclusief klassiek rondje om de kerk. Sommige straten zijn speciaal voor het NK opnieuw bestraat. Daags voor de wedstrijd worden paaltjes en obstakels verwijderd, want veiligheid staat voorop.
Voor Olympia strijden 6 renners mee voor de nationale titel.
In categorie 2 Samuel Vulsma. Hij rijdt al het hele seizoen de ene podiumplek na de andere en staat daarom hoog aangeschreven bij de bookmakers. In categorie 3 komen Tirza Fontaine en Chris Berger uit. De dames zijn al weken bezig met hun team strategie dus dat belooft wat. In categorie 5 rijdt Semme Weber.
De jongste telg uit deze succesvolle wielerfamilie heeft dit seizoen de smaak flink te pakken.
In categorie 6 komen zowel Pieter de Wilde als Ilya Fontaine uit. Beide heren hebben de nodige stages afgewerkt van Limburg tot Spanje.
Deze week rustig uitbollen op het eigen Sloten en vol in de overcompensatie aan de start. De hele ploeg staat onder leiding van alle ouders de hele dag langs
het parcours onder de nieuwe Olympia party tent aan te moedigen.
We wensen alle renners heel veel succes en plezier op deze prachtige dag.