WPGA strijdt mee in Olympia’s Tour 2017

WPGA strijdt mee in Olympia’s Tour 2017

De mannen van WPGA – de samenwerking tussen drie verenigingen uit de regio Amsterdam (Z.W.C. DTS, W.T.C. de Amstel en ASC Olympia) – zullen ook in 2017 weer mee (st)rijden in de Olympia’s Tour. De oudste rittenkoers van Nederland zal worden verreden van 5 tot en met 10 september 2017.

Olympia’s Tour 2017

De organisatie heeft opnieuw een groot aantal teams weten vast te leggen voor de komende editie van de internationale wielerwedstrijd voor beloften (-23). Olympia’s Tour geeft in 2017 startgelegenheid aan zeven clubploegen; twee meer dan vorig jaar. Hiermee zijn in totaal veertien ploegen vastgelegd voor de wedstrijd.

Naast WPGA – die vorig jaar ook meereden – keren ook TWC Het Snelle Wiel, Sensa Kanjers voor Kanjers, WV De Jonge Renner en Westland Wil Vooruit terug naar de ronde. Daarnaast zijn NWV Groningen en WV De IJsselstreek aan de koers toegevoegd.

Nederlandse inbreng

Koersdirecteur Thijs Rondhuis is blij de Nederlandse inbreng aan Olympia’s Tour nu te hebben ingevuld. Hij is van mening dat de clubs een toegevoegde waarde hebben voor zijn wedstrijd. “De clubs zijn belangrijk voor het Nederlandse wielrennen. En de clubploegen van 2016 hebben mij ook wel degelijk positief verrast. Het niveau van deze teams was dusdanig hoog, dat zij zich moeiteloos staande konden houden in onze ronde. Met deze uitbreiding van het aantal teams, willen we ook Nederlandse clubploegen die willen investeren in het Nederlandse wielrennen een kans geven.”

Eerder werden al de continentale formaties Destil-Piels, SEG Racing Academy, Metec-TKH, Baby-Dump Cycling Team, Delta Cycling Team en Monkey Town CT en het landelijke sponsorteam Vlasman Cycling Team gecontracteerd.

De komende periode wordt het deelnemersveld aangevuld met enkele buitenlandse sponsorteams en landenselecties. Hierdoor kan de Nederlandse beloftentop het op eigen terrein opnemen tegen de beste renners van de wereld in hun leeftijdsklasse.

Olympia’s Tour werd in 2016 door nationale landenteams gebruikt als voorbereiding op het WK in Qatar. De Noor Kristoffer Halvorsen won twee etappes in de Nederlandse ronde en liet zich vervolgens kronen tot wereldkampioen bij de beloften.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*