WPGA is klaar voor de Topcompetitie 2017

WPGA is klaar voor de Topcompetitie 2017

WPGA is klaar voor de Topcompetitie 2017. De ploeg liet zich vorig jaar nadrukkelijk liet zien met winst in de Hel van Voerendaal. Sebastiaan Pot won deze Limburgse koers door in de laatste honderden meters zijn vluchtgenoot Lennard Hofstede te kloppen. Ploegleiders Jan-Dick Den Das​ en Arthur van Dam​ hebben ook voor 2017 weer een talentvolle groep met renners bij elkaar weten te brengen.

Terugblik Topcompetitie

Wielerploeg Groot Amsterdam – de samenwerking tussen drie verenigingen uit de regio Amsterdam (Z.W.C. DTS, W.T.C. de Amstel en ASC Olympia) – mag terugkijken op een goed verblijf in de Topcompetitie. Zo toonde Mike Terpstra zich met een prachtige solo diep in de finale van de Drielandenomloop en reed Nils Wolffenbuttel de hele dag op kop tijdens de Omloop van Alkmaar. Jelmer Asjes toonde zichzelf door in de Ronde van Limburg de kopgroep op te zoeken en mee te strijden om het podium. Een goed seizoen met veel bijna-successen werd door Sebastiaan Pot omgetoverd tot een topseizoen met een fantastische helemaal-overwinning in Voerendaal.

WPGA in 2017

Dat het opleiden van talent centraal staat, is duidelijk terug te zien in de samenstelling voor 2017. De 23 renners tellende selectie, bestaat uit 8 elite- en maar liefst 15 belofte renners. Daarnaast heeft de ploeg de mogelijkheid terug te vallen op nog eens een flink aantal renners met een elite- of belofte licentie bij een van de drie verenigingen.

Er zijn 8 nieuwkomers te melden: Tom Zwaan, Tom Timmers en Teun Mouris (WPGA U19), Jorgos Schrijver en Gerco Pastoor (WV Eemland), Jorn Buning (WV Noord-Holland), Yentl Ruijmgaard (Westland U19) en Joep Steinbusch (ASC Olympia).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*