Wil jij een gratis maximaaltest? Helemaal voor niks? Dan hebben we een mooie kans voor je!

De faculteit Gedrags- en Bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam doet wetenschappelijk onderzoek naar het effect van natrium bicarbonaat supplementen op de tijdrit prestatie.

Ben jij een wielrenner met een goede conditie en ervaring met het rijden van tijdritten? Ben je tussen de 18 en 45 jaar? Doe dan mee aan dit onderzoek.

Doel

De onderzoekers van de VU willen bepalen wat het effect is van natrium bicarbonaat supplementen op de efficiëntie tijdens tijdritten. Ze willen dit onderzoeken door wielrenners tussen de 18 en 45 jaar die ervaring hebben met het rijden van tijdritten te onderzoeken.

Dit willen ze gaan doen, door wielrenners te testen. Je zal worden getest op twee tijdritten: één tijdrit van 2000 meter na het innemen van een natrium bicarbonaat supplement en één na het innemen van een placebosupplement.

Gratis Maximaaltest

Als je deelneemt aan dit onderzoek krijg je een gratis maximaaltest. Na het laatste bezoek ontvang je een persoonlijk rapport van je maximale waarden, trainingszones en tijdritprestaties.

Onderzoek

  • 1 maximaaltest
  • 1 gewenningstrial van 2000 meter
  • 1 tijdrit van 2000 meter na het innemen van een natriumbicarbonaatsupplement
  • 1 tijdrit van 2000 meter na het innemen van een placebosupplement

Meer informatie over dit onderzoek en hoe je kan aanmelden, vind je hier.