Nieuw & Innovatief Trainingsaanbod

Nieuw & Innovatief Trainingsaanbod

In februari 2017 start de KNWU met een nieuw en bijzonder innovatief trainingsaanbod: een interval wegtraining met de nadruk op souplesse, gecombineerd met een aansluitende baantraining op Sportpark Sloten in Amsterdam of in het Sportpaleis in Alkmaar.

Innovatief concept

De nieuwe districtstrainingen zijn een innovatief concept: het is een combinatie van 1 uur wegtraining in combinatie met 1 uur baantraining, waarbij je vooral wordt getraind op souplesse en interval. Natuurlijk hoef je niet perse allebei de trainingen te doen; deelnemen aan alleen de weg- of baantraining kan ook. Bij deze nieuwe districtstrainingen is de eerste huur van de baanfiets voor de eerste baantraining inbegrepen.

Deze nieuwe districtstrainingen zijn ontwikkeld door Jos Geijsel – topsportfysioloog en KNWU Districtstrainer in samenwerking met Hermans Schenk ( KNWU District Noord-Holland) en Leo Adegeest  (KNWU District Midden). De trainingen worden van februari t/m juni 2017 gegeven in het Sportpaleis in Alkmaar en op Sportpark Sloten in Amsterdam. De trainingstijden zijn elke maandag van 16:30 tot 19:00 uur.

Voor Olympianen

Natuurlijk kunnen ook Olympianen (vanaf de categorie Nieuwelingen) meedoen aan deze nieuwe districtstrainingen. Je moet wel in het bezit zijn van een geldige KNWU licentie of basislidmaatschap. Het doel van deze districtstrainingen is om specifiek jouw souplesse te trainen. Zowel op de baan als op de weg. Daarnaast leer je hoe je jouw souplesse actief kan blijven onderhouden in het eerste deel van het wegseizoen.

Presentatie bij ASC Olympia

We nodigen graag  alle geïnteresseerde renners, trainers, coaches, ouders en begeleiders uit om bij de presentatie van dit spiksplinternieuwe trainingsconcept aanwezig te zijn. Je bent woensdag 11 januari 2017 vanaf 19:30 hartelijk welkom in het clubhuis van ASC Olympia. Jos start zijn presentatie om 20:00 uur. Baanrenner Tim Veldt zal tijdens deze presentatie de aanpak van Jos Geijsel toelichten aan de hand van zijn eigen ervaringen. Na de korte presentatie van Jos en Tim is er natuurlijk alle tijd om vragen te stellen. Daarnaast wordt je goed geïnformeerd over trainingsdata- en tijden, kosten van deelname, huur van een baanfiets en andere belangrijke zaken.

Het bijwonen van deze presentatie is natuurlijk geheel gratis 🙂

 

2 reacties op “Nieuw & Innovatief Trainingsaanbod

  1. Graag wil ik op de maandag meedoen met de training o.l.v. Jos Geijsel.Vertel graag wanneer de 1e training is en hoe laat en wat de kosten zijn. Alvast dank. MvG. Henk Hagen

  2. Beste Henk,
    Deze trainingen worden verzorgd door het District KNWU Noord-Holland. Alle informatie hierover komt ook op de site van het District te staan. Ik weet wel dat de trainingen niet op maandag zullen plaats vinden maar op de woensdagmiddag.

    Met vriendelijke wielergroet, Wim Overdevest A.S.C. Olympia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*