Schooljeugd interesseren voor de wielersport

Schooljeugd interesseren voor de wielersport

We willen graag de schooljeugd interesseren voor de wielersport. Daarom zijn bijzonder blij en erg trots dat we – in samenwerking Michel Schoenmaker van Sportservice Amsterdam – het project zijn gestart, om schooljeugd te interesseren voor de wielersport. Het initiatief staat open voor alle kinderen van 8 tot en met 14 jaar.

Wielersport voor de jeugd

Het project omvat kennismakingslessen op school, maar vooral verschillende wieleractiviteiten op Sportpark Sloten: baanwielrennen, mountainbiken en natuurlijk wegwielrennen. De activiteiten sluiten prachtig aan op waar onze mountainbike (jeugd-) afdeling al mee bezig is 🙂

Op dit moment komen er op zondagochtend zo’n 20 kinderen naar ASC Olympia om te mountainbiken. In eerste instantie komen veel kinderen ‘een keertje meekijken’ of zelfs al meteen meedoen. Maar ook de dinsdag- en donderdagmiddagen zijn goed bezocht. Op dinsdag wordt er gereden op de baan in het Velodrome. Op donderdagmiddag gaan we met de MTB Kids Club naar buiten om op ons eigen mountainbike parcours te rijden.

Programma

Dinsdagmiddag van 15:30 uur tot 16.30 uur: 10 gratis lessen baanwielrennen/mountainbiken, inclusief leenfiets en helm. Deskundige begeleiding van ervaren jeugdtrainers.

Donderdagmiddag van 15:30 uur tot 16:30 uur: MTB Kids Club – 3 gratis lessen mountainbiken. Daarna €10 per 2 maanden inclusief leenfiets en helm. Ook hier worden kinderen begeleid door ervaren jeugdtrainers. Daarnaast wordt er met deze groep 1 keer per kwartaal aan baanwielrennen gedaan.

Zondagmorgen van 10:00 uur tot 11:30 uur: Mountainbiketrainingen voor de Olympia-jeugd onder begeleiding van ervaren jeugdtrainers. Speciaal voor leden van Olympia. Als je zelf geen fiets hebt, kun je een fiets huren voor €50 per jaar.

Meer informatie?

Lijkt het jouw kind leuk om eens met ons mee te rijden? Bovenstaande activiteiten zijn al gestart, maar we verwelkomen altijd alle kinderen die willen meedoen! Bovendien gaan we in de schoolvakanties gewoon door! Neem voor meer informatie contact op met Michel Schoenmaker via e-mail op mschoemaker@sportserviceamsterdam.nl of bel hem op +31 629 782 186.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*