Baantraining door Marcel & Lucas

Baantraining door Marcel & Lucas

In november zijn Lucas en ik gestart met geven van baantrainingen voor ASC Olympia. Wij doen dit omdat we op dit moment bezig zijn met de opleiding tot Wielertrainer 3.

“Ons doel als wielertrainers is het vergroten van het plezier dat Olympianen hebben in de wielersport. Dat willen wij bereiken door sportieve en sporttechnische ontwikkeling te stimuleren.”

Baantraining

Lucas en ik hebben de afgelopen maanden, op zaterdag de baantraining voor ASC Olympia geven. Op een gemiddelde zaterdag kwamen ongeveer 20 renners naar onze training. Daar waren wij erg blij mee en trots op. Maar het was ook een grote groep renners. Daarom hebben we de groep direct in tweeën verdeeld: beginners en renners met ervaring.

Wij vinden het erg mooi om te zien dat er een vaste groep renners is. Zij zijn er (bijna) altijd. Daarnaast zijn er altijd wel gast-renners, die met iemand meekomen en zelfs renners die al ervaring hebben met baanwielrennen. Dat maakt het voor de renners met wat minder ervaring wel prettig, in tegenstelling tot wegwielrennen of cross waarbij je eenvoudiger kunt aansluiten.

Structuur

Door een goede structuur aan te brengen in onze trainingen, kunnen beide groepen zo veel mogelijk fietsen. Zo begeleiden wij ze naar een hoger niveau. We verzamelen de groep, waarna we een inleiding en uitleg van de training geven. Vervolgens rijden we altijd een paar ronden op de baan in het Velodrome als warming- up. De twee groepen rijden dan (bijna) tegelijk op de baan. De ‘snelle groep’ – de meer ervaren renners – rijdt dan op de blauwe lijn, zodat de andere renners kunnen inrijden op de zwarte lijn.

Na het inrijden, geven we beide groepen meteen uitleg over wat we in de training gaan doen. Natuurlijk is er dan ook gelegenheid om vragen te stellen. Wat we in de training gaan doen, is een keuze uit de volgende onderdelen:

  • Afvalrace
  • Puntenkoers
  • 200 meter sprint
  • Stoelen dans
  • Duurtraining
  • Sprint oefeningen

We vinden het erg mooi dat de opkomst tijdens de baantrainingen op zaterdag constant is. De renners maken zowel individueel als groep vorderingen. En wellicht het belangrijkste: er heerst een echt gezellige en prettige sfeer.

Gratis opleiding Wielertrainer

Wil je ook een opleiding volgen tot Wielertrainer? Op zaterdag 21 januari starten we met de GRATIS opleiding tot Wielertrainer 2. Ben jij actief bij ASC Olympia of wil je dat worden? Ben je enthousiast over de wielersport? Wil je jouw enthousiasme overdragen aan anderen? Dan is dit je kans tot een officiële opleiding Wielertrainer 2. Mocht je vragen hebben of je willen aanmelden, kan je dat doen bij Michel Schoenmaker via mschoenmaker@sportserviceamsterdam.nl.

Met in januari nog twee trainingen op de agenda, kunnen we alvast zeggen dat wij onze doelstellingen hebben behaald. Lucas en ik kijken nu al uit naar de baantrainingen in seizoen 2017 – 2018 🙂 Word jij onze ‘collega’?

 

1 reactie op “Baantraining door Marcel & Lucas

  1. Ook ik ben erg blij en trots; maar dan op deze mannen. Als opleider van de wieleracademie ben ik hun docent van de cursus WT-3. Ze zijn enthousiast, gedreven en goed bezig binnen hun opleiding. Een aanwinst voor Olympia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*