Gratis Opleiding Wielertrainer

Gratis Opleiding Wielertrainer

We hebben een fantastische aanbieding! Speciaal voor leden van ASC Olympia! Een GRATIS Opleiding Wielertrainer 2. Ben jij actief bij ASC Olympia of wil je dat worden? Ben je enthousiast over de wielersport? Wil je jouw enthousiasme overdragen aan anderen? Dan is dit je kans tot een officiële Opleiding Wielertrainer 2. Pak ‘m nu!

In samenwerking met Michel Schoenmaker van De Wieleracademie verzorgen we de Opleiding Wielertrainer 2 op zaterdag 21 januari, 11 februari, 11 maart en 15 april. Je doet examen op 22 april. Alle cursusdagen in ons eigen clubhuis en op ons eigen parcours. Bovendien kan je alle opdrachten die je voor deze opleiding moet doen, uitvoeren bij ASC Olympia. Het mooiste van deze unieke Opleiding Wielertrainer 2 is wel, dat het voor leden van ASC Olympia GEHEEL GRATIS is.

Aanmelden voor deze opleiding kan je doen bij Michel Schoenmaker via mschoenmaker@sportserviceamsterdam.nl. Wil je eerst meer informatie over wat het precies inhoudt om Wielertrainer te zijn bij ASC Olympia? Vraag dan Marcel en/of Annemie eens; zij kunnen je meer vertellen over de inhoud van deze opleiding.

 

Opleiding Wielertrainer 2

Wat doet de Wielertrainer 2?

Bij ASC Olympia dragen actieve leden hun enthousiasme en kennis voor de wielersport, over aan andere Olympianen. Wielertrainers kunnen zowel jeugdigen als volwassenen zijn. Jouw doel als wielertrainer is het plezier in de wielersport vergroten door de sportieve en sporttechnische ontwikkeling van anderen te stimuleren. Je geeft trainingen op aanwijzing van een Wielertrainer 3 in de discipline waar je zelf actief in bent (geweest). Als Wielertrainer 2 draag je niet de eindverantwoordelijkheid.

Opleiding Wielertrainer 2

Tijdens de opleiding Wielertrainer 2 staat het leren in de praktijk centraal. Het leren in de praktijk doe je bij ASC Olympia aan de hand van praktijkopdrachten. De praktijkopdrachten zijn gericht op:

  1. Geven van trainingen
  2. Begeleiden bij wielersportevenementen (zoals wedstrijden en toertochten)
  3. Assisteren bij wieleractiviteiten (zoals wervingsactiviteiten voor nieuwe leden)

Proeven van Bekwaamheid (PVB’s)

De opleiding wordt afgesloten met drie Proeven van Bekwaamheid. Hiermee laat je zien dat je als Wielertrainer 2 op een verantwoorde manier uit de voeten kunt. Dit doe je aan de hand van de onderwerpen van de praktijkopdrachten. Het geven van trainingen wordt in de praktijk beoordeeld. Voor de twee andere onderwerpen lever je de ingevulde werkbladen van de praktijkopdrachten in.

  • PVB 2.1: Geven van trainingen (praktijkbeoordeling)
  • PVB 2.2: Begeleiden bij wielersportevenementen (portfoliobeoordeling)
  • PVB 2.3: Assisteren bij wieleractiviteiten (portfoliobeoordeling)

 

Voorwaarden voor deelname

  • Leeftijd: minimaal 16 jaar.
  • Lidmaatschap van de KNWU en/of NTFU.
  • Praktijkbegeleider (gediplomeerde wielertrainer A, B of 3, 4, MTB Instructeur 3 of Race Instructeur 3).
  • Goedgekeurde praktijksituatie* op basis van het intakegesprek.
  • Zonder praktijkbegeleider kun je niet deelnemen aan de opleiding.
  • Zonder goedgekeurde praktijksituatie kun je niet deelnemen aan de opleiding.

*Een goedgekeurde praktijksituatie is het verzorgen van trainingen aan groepen renners bij ASC Olympia onder begeleiding van een praktijkbegeleider.

De praktijkbegeleider

Tijdens de opleiding wordt je begeleid door een praktijkbegeleider. Michel Schoenmaker is voor ASC Olympia de praktijkbegeleider 🙂

Michel’s belangrijkste taken zijn:

  • Fungeren als jouw eerste aanspreekpunt tijdens de opleiding.
  • Ervoor zorgen dat je jouw opdrachten bij ASC Olympia kan uitvoeren.
  • Jou begeleiden en ondersteunen bij het uitvoeren van de opdrachten.
  • Samen met jou de opdrachten bespreken en na uitvoering aangeven wat goed ging en wat verbeterpunten zijn.
  • Jou motiveren.
  • Samen met jou afstemmen wat de begeleiding voor jou is. Onderdeel van de begeleiding is altijd het geven van feedback op jouw handelen.
  • Verplichte aanwezigheid bij het intakegesprek (niet bij de overige expertbijeenkomsten).

 

Deelname Opleiding

Intakegesprek

Nadat je bent ingeschreven, heb je een intakegesprek met Michel. Hij gaat jou helpen bij het uitvoeren van je praktijkopdrachten.

Standaard Programma

Intake met je praktijkbegeleider (1 dagdeel)
Opleidingsdag 1: 21 januari van 9:00 – 16:30 uur (in de ochtend krijg je theorie en in middag volgt een praktijk onderdeel)
Opleidingsdag 2: 11 februari van 9:00 – 16:30 uur
Opleidingsdag 3: 11 maart van 9:00 – 16:30 uur
Opleidingsdag 4: 15 april van 9:00 – 16:30 uur
Afname praktijk PVB 2.1: 22 april van 9:00- 17:00 uur*

*Bij een grote groep komt er een extra PvB dag bij. Deze wordt bij de data standaard gepland.

Vragen?

Vragen kan je stellen aan Michel Schoenmaker via mschoenmaker@sportserviceamsterdam.nl. Wil je eerst meer informatie? Vraag dan Marcel of Annemie eens; zij kunnen je meer vertellen over de inhoud van deze opleiding.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*