Kampioenschap van de Zaanstreek 2017

Kampioenschap van de Zaanstreek 2017

De Meesters van de Medailles deden vandaag weer goede zaken tijdens het Kampioenschap van de Zaanstreek bij ZWC DTS op Sportpark Kalverhoek in Wijdewormer.

Kampioenschap van de Zaanstreek

Om precies 10:00 uur startte het Kampioenschap van de Zaanstreek met de race in categorie 1 & 2. Na een flitsende start, lag het peloton na één ronde al uit elkaar. De race werd voor alle renners eigenlijk een tijdrit over 7 km. In een prachtige lente zon won Noery de spannende Jeugd A race met ruime voorsprong op Akira Koolbergen. Daarom mocht hij na de race op het hoogste podium klimmen met naast hem Pascal, die op de derde plaats finishte.

ASC Olympia - Kampioenschap van de Zaanstreek

In categorie 3 & 4 werd – net als in categorie 1 & 2 meteen hard gereden. Er ontsnapte in de eerste ronde meteen een kopgroep, die de andere renners niet konden bijhouden. Jan trapte zoals we van hem gewend zijn en hij werd zeer verdienstelijk tweede in categorie 3 & 4. Carola kwam in categorie 5 & 6 als tweede over de meet. Hoewel ze beiden niet als eerste over de meet kwamen, reden beide jeugdige Olympianen een bijzonder knappe en verdienstelijk race!

Net als in het Kampioenschap van Wheelerplanet, reed ook Philip weer een voortreffelijke race. Hij finishte als eerste bij de Nieuwelingen en kon daarom het hoogste podium beklimmen. En zoals we inmiddels van deze Spartacus zijn gewend, was hij enorm blij met de hoogste podiumplek 🙂

Meesters van de Medailles

A post shared by ASC Olympia (@ascolympia) on

De officiële uitslagen van dit kampioenschap kan je natuurlijk nakijken op MyLaps Speedhive. Een heel fraaie foto impressie van het Kampioenschap van de Zaanstreek kun je hieronder bekijken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*