Amsterdam Topsportgemeente van het Jaar

Amsterdam Topsportgemeente van het Jaar

De gemeente Amsterdam is genomineerd voor de titel ‘Topsportgemeente van het Jaar 2016’. De prijs wordt elk jaar uitgereikt aan de gemeente met de beste sportprestaties, objectief gemeten over 41 nationale topsportcompetities. ASC Olympia is er blij mee en trots op om aan deze prestatie te hebben mogen bijdragen.

Amsterdam won de titel ook al in 2015, 2008 en 2005. Onze sportieve stad kan dus haar titel van vorig jaar verdedigen.

Topsportgemeente van het Jaar

De vijf genomineerde gemeenten zijn dit jaar (op alfabetische volgorde):

  • Amsterdam
  • Bunschoten
  • Leiden
  • Utrecht
  • Westland

Welke gemeente de titel wint, wordt binnenkort bekend gemaakt. Vorig jaar kreeg Eric van der Burg – Wethouder Sport van de gemeente Amsterdam – de prijs (tijdens de EK Atletiek 2016 in het Olympisch Stadion) overhandigd door Pieter Verhoogt, de initiatiefnemer van deze verkiezing.

Topsportverenigingen

Gemeenten spelen een cruciale rol in de Nederlandse topsport, met name bij het realiseren van de randvoorwaarden voor topsportbeoefening.

Sporteconomisch adviesbureau Sport2B wil in samenwerking met Arko Sports Media de Nederlandse gemeenten aanmoedigen om zich maximaal in te zetten voor hun topsportverenigingen en het bedrijven van topsport door de jaarlijkse verkiezing van de ‘Topsportgemeente van het Jaar’.

Kijk op www.topsportgemeente.nl voor meer informatie over de verkiezing van de ‘Topsportgemeente van het Jaar’.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*