Gaaf nieuw initiatief: Karren Competitie

Gaaf nieuw initiatief: Karren Competitie

ASC Olympia introduceert een nieuwe competitie: de Karren Competitie – speciaal voor wielerliefhebbers met baby’s en peuters.

Het initiatief komt van Olympianen Kim Peters en Harold Kip – die in juni een dochter verwachten. “We willen heel graag (blijven) fietsen met onze baby. We zijn allebei enorm competitief ingesteld; wij willen altijd voorop rijden in de koers en natuurlijk willen we winnen. Het liefst fietsen we het hele jaar door, maar dat is lastig te combineren met een baby,” vertelt Harold.

Kim vult aan: “We zijn natuurlijk niet de enigen met een passie voor wielrennen, zeker niet in Amsterdam. We kennen allebei veel wielrenners en we hebben in de afgelopen maanden gesprekken gehad (met aanstaande ouders) waaruit bleek, dat we allemaal hetzelfde gevoel delen: we willen naast actief óók competitief blijven. Maar hoe doe je dat?”

“Als je gaat fietsen, ben je al gauw drie à vier uur van huis”, vertelt Harold. “Je kunt natuurlijk een oppas inhuren, maar ik zou het veel leuker vinden om onze baby mee te nemen. Ook naar wedstrijden, want Kim en ik willen gewoon onze wedstrijden blijven rijden.”

ASC Olympia - Nieuw initiatief: Karren Competitie

Karren Competitie

Het antwoord op hun dilemma bleek eenvoudig: “We organiseren een competitie voor wielerliefhebbers met een baby: de Karren Competitie!” vertelt het koppel glunderend.

“We hebben wel eens gegrapt dat ons kind het wielrennen met de paplepel ingegoten krijgt; ze moet op haar twee verjaardag kunnen fietsen,” valt Kim bij. “En wat is nu gaver om daar meteen mee te beginnen?!”

De Karren Competitie is een serie wedstrijden voor ouders met baby’s die wedstrijden willen rijden. Wielren-ouders rijden de wedstrijden met hun baby in een fietskar die aan de racefiets is gekoppeld. De competitie zal worden verreden op het parcours van ASC Olympia op Sportpark Sloten.

“We denken aan een wedstrijd van zo’n 45 minuten. We moeten het natuurlijk niet té zwaar maken, want je hebt een baby en (als vrouw) ben je wellicht nog niet helemaal in topvorm”, legt Kim uit. “Maar wielrenners die nét even wat meer willen kunnen (st)rijden in de tweede categorie, waarbij je twee kinderen in je fietskar hebt. Zo kunnen je kinderen samen genieten.”

Veilig

Harold vervolgt: “De Karren Competitie is een heel stuk zwaarder dan een ‘gewone race’ door het extra gewicht van de fietskar die je moet trekken. Bovendien is het rijden een heel stuk technischer: je moet heel goed opletten hoe en waar je rijdt. Zeker in het peloton. Je moet er toch niet aan denken dat je valt! Daarom is veiligheid heel belangrijk in deze nieuwe competitie; baby’s moeten in de fietskar verplicht een helm op en in de gordels zitten.”

Op de vraag of dit nieuwe initiatief haalbaar is, antwoordt Kim: “Jazeker! Wij Nederlanders – en zeker Amsterdammers – zijn fietsers pur sang. We zijn helemaal gewend aan fietskarren in het straatbeeld! Waarom zouden we dan niet een competitie organiseren waaraan je kan meedoen met je baby in een fietskar?”

“We hebben goed nagedacht over de Karren Competitie,” vertelt het wielerkoppel enthousiast. “We hebben zelfs overleg gehad met producenten van fietskarren en ook zij denken dat de Karren Competitie heel haalbare kaart is. Bovendien vinden we het erg gaaf dat we met deze competitie de eersten zijn in Nederland die dit doen. We denken zelfs al stiekem aan een cyclocross en mountainbike Karren Competitie. Maar of dát echt haalbaar is weten we nog niet …”

Binnenkort zullen we een wedstrijdkalender presenteren, maar we zijn nu vooral bezig met de voorbereidingen en promotie.

ASC Olympia - Nieuw initiatief: Karren Competitie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*