Ronde van West-Nederland 2017

Ronde van West-Nederland 2017

Zes dagen koersen als een professional tijdens de etappekoers voor amateurs! Net als vorig jaar, wordt ook dit jaar weer de Ronde van West-Nederland verreden. Vind jij het leuk om trainingswedstrijden te rijden bij ASC Olympia of bij een andere lokale vereniging? En wil jij – net als professionele wielrenners – wel eens een etappekoers rijden? Pak dan nu deze kans!

De Ronde van West-Nederland

De Ronde van West-Nederland is de enige zesdaagse etappekoers voor amateurs, sportklasse en basisleden in Nederland. De Ronde van West-Nederland is een initiatief van Olympiaan Sven Boekhoven.

De opzet is simpel: de koers wordt op zes aansluitende dagen – van donderdag 29 juni tot en met dinsdag 4 juli – verreden bij zes verschillende verenigingen. Je rijdt dus elke dag een bestaande trainingswedstrijd op het parcours van een andere vereniging. Je kent ze ongetwijfeld en je hebt wellicht zelfs al eens meegedaan aan een van deze wedstrijden. De Ronde is een complete etappekoers met dagprijzen, een team-, sprint- en algemeen klassement en een heuse leiderstrui!

Zes dagen. Zes koersen.

Dit jaar organiseert ASC Olympia een van de etappes van de Ronde van West-Nederland. En dit betekent dat de Ronde ook dit jaar weer het parcours op Sportpark Sloten aandoet. De koers op het wielerparcours van Sloten zal plaatsvinden op 4 juli. Daarvoor zijn de etappes op de parcoursen van respectievelijk LRTV Swift in Leiden, RWC Ahoy in Rotterdam, GRTC Excelsior in Gouda, WV Avanti in Alphen aan de Rijn en RTV De Bollenstreek in Lisse.

ASC Olympia - Ronde van West-Nederland 2017

Inschrijven

De Ronde van West-Nederland staat open voor alle renners (mannen en vrouwen) die in het bezit zijn van een KNWU basislicentie, een sportklasse-, amateur- of masterlicentie. Andere licentiehouders zijn uitgesloten van deelname. Als je wil mee doen aan de Ronde, moet je je natuurlijk van tevoren inschrijven. Inschrijven kan je hier doen op de website van de Ronde van West-Nederland. Alleen wanneer je bent ingeschreven kan je mee(st)rijden in de wedstrijden.

ASC Olympia - Ronde van West-Nederland 2017

De Ronde van West-Nederland heeft inmiddels 15 inschrijvingen. Het peloton krijgt dus langzaam vorm; er zijn nu vier ploegen en verschillende individuele renners. Ook de eerste dame heeft zich ingeschreven. Hiermee wordt er door de organisatie voorbereid op een damesklassement. Bovendien kan er ook zomaar een klassement voor 50-plussers komen, als er nog wat meer deelnemers zijn. Dus: schrijf je in als je dat nog niet hebt gedaan. En nodig ook je wielervrienden en -vriendinnen uit!

Kosten voor deelname zijn €40 per persoon en een MyLaps transponder is verplicht.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de Ronde van West-Nederland? Kijk dan op rondevanwestnederland.e-sven.nl. En zorg dat je ook de FAQ pagina en de Technische Gids leest.

Het laatste nieuws over de Ronde kun je vinden op: facebook.com/rondevanwestnederland.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*