5 Banen Toernooi 2017

5 Banen Toernooi 2017

Evenals in voorgaande jaren, wordt ook dit jaar weer een 5 Banen Toernooi verreden. Editie 2017 begint op dinsdag 9 mei bij H.S.V. De Kampioen en eindigt op dinsdag 23 mei bij H.S.C. Bataaf in Zwanenburg. Het beloven weer vijf mooie, spannende en leuke wedstrijden te worden! ASC Olympia organiseert op 16 mei de derde ronde van het 5 Banen Toernooi.

Uitslagen

Elke dag nadat er een ronde van het 5 Banen Toernooi is verreden, zullen we dit bericht bijwerken met de laatste uitslagen.

5 Banen Toernooi 2017

De wedstrijden worden op dinsdag- en donderdagavonden verreden op de parcoursen van één van de vijf deelnemende verenigingen. De verenigingen rouleren in volgorde van wedstrijden zodat ieder jaar een andere club de finaleavond kan organiseren. Voor zowel de jeugd als de overige categorieën worden klassementen opgemaakt. Natuurlijk zijn aan het eindklassement ook verschillende mooie prijzen verbonden.

ASC Olympia - Vijf Banen Toernooi 2017

Het 5 Banen Toernooi start bij H.S.V. De Kampioen bij Wheelerplanet Spaarndam. Hieronder een overzicht van de vijf wedstrijden en de verenigingen waar ze worden verreden.

Reglement 2017

LET OP: De reglementen zijn ten opzichte van de 2016 editie niet heel veel veranderd. Maar lees de nieuwe regels toch eerst goed door!

1. Inschrijven: Voor de jeugd zijn de inschrijfkosten €2,00 per persoon per avond. Voor alle overige categorieën zijn de inschrijfkosten €3,00 per persoon per avond. Basislicentiehouders zonder lidmaatschap van een bij de KNWU aangesloten vereniging betalen €6,00 per persoon per avond.

2. Deelname: Alle categorieën kunnen deelnemen. Om in het eindklassement te worden opgenomen, moeten renners minimaal aan 4 wedstrijden hebben deelgenomen, inclusief de finale wedstrijd op donderdag 23 mei 2017 bij H.S.C. De Bataaf

3. Prijsuitreiking: Voor alle categorieën vind de prijsuitreiking plaats op op donderdag 23 mei 2017, na de sluitingsritten bij H.S.C De Bataaf.

4. Afmelden: Indien een renner de wedstrijd voortijdig beëindigd, dient hij/zij zich af te melden bij de jury.

5. Starttijden: De jeugd start op alle wedstrijdavonden om 18:00 uur. Overige categorieën starten op alle wedstrijdavonden om 19:15 uur.

6. Afstanden: De te verrijden afstanden zijn afhankelijk van diverse factoren (waaronder parkoers en weersomstandigheden). De juryvoorzitter beslist hierover.

7. Punten: Elke deelnemer ontvangt per start 2 punten.

8. Opname : Per categorie worden 15 deelnemers opgenomen in de standen.

9. Vergoedingen: Alleen bij lek rijden, wordt eenmalig een rondevergoeding gegeven, behoudens tijdens de laatste 5 ronden. Dit moet wel bij de jury worden aangemeld.

10. Beslissingen: Mocht het reglement hierin niet voorzien, zullen beslissingen worden genomen door de juryvoorzitter.

11. Aansprakelijkheid: De organisatie kan geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden bij schade en/of diefstal veroorzaakt door derden.

12. Inschrijving: Renners zijn verplicht om op elke avond een geldige (basis)licentie te kunnen tonen. Inschrijven kan tot 15 minuten voor de start van elke wedstrijd. Transponders zijn verplicht.

Reglement 2017 Jeugd

Het reglement voor de jeugd is gelijk aan bovenstaand reglement (lees deze dus goed!) met de volgenden aanvullingen:

1. Prijsuitreiking: Voor de jeugd vind de prijsuitreiking plaats, 30 minuten na de sprint categorieën A/B en 30 minuten na de sprint categorieën C/D op 23 mei 2017 bij H.S.C. De Bataaf.

2. Verzetten controle: De eerste drie gefinishte renners melden zich direct na het afsprinten bij de jury. De jury zal steekproefsgewijs bepalen of er na de wedstrijd een verzetcontrole plaatsvindt. Bij gevonden afwijkingen of het niet ondergaan van de controle, wordt de renner gediskwalificeerd.

3. Transponders: Voor de jeugd zijn transponders nog niet verplicht. Hoewel de jury de renners zoveel mogelijk juist probeert te klasseren, kan dit alleen bij een klein aantal transponderloze renners. Bij discussie over klassering tussen een renner mét transponder en een renner zónder transponder, zal de jury de renner met transponder klasseren vóór de renner zonder transponder.

Tenslotte: Ga voor het inrijden niet het parcours op als de wedstrijd aan de gang is met renners in de baan!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*