Fonds Gehandicaptensport steunt ASC Olympia

Fonds Gehandicaptensport steunt ASC Olympia

We zijn blij en trots dat we de komende drie jaar worden gesteund door het Fonds Gehandicaptensport. De bijdrage die we van het fonds hebben ontvangen wordt de komende jaren gebruikt om onze handbikers-divisie te ondersteunen.

De ondersteuning bestaat uit onderhoud aan de handbikes die we nu al hebben en mogelijk aanschaf van nieuwe handbikes. Daarnaast willen we de bijdrage van het fonds gebruiken voor uitbreiding van onze handbike-activiteiten.

ASC Olympia - Fonds Gehandicaptensport steunt ASC Olympia

Fonds Gehandicaptensport

De bijdrage van het fonds is bijzonder, omdat die alleen kan worden geven dankzij de hulp van donateurs en vrijwilligers. Het Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport structureel mogelijk te maken voor iedereen met een beperking, het sportaanbod kwalitatief en kwantitatief te verbeteren en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport.

Handbiken bij ASC Olympia

ASC Olympia is al jaren een enthousiast supporter van para-cycling. Op ons eigen afgesloten parcours op Sportpark Sloten worden specifieke handbike trainingen gegeven onder begeleiding van Carolien van Herrikhuyzen.

De trainingen zijn voor zowel beginnende als gevorderde handbikers en worden gegeven van april tot oktober op zaterdag van 10:00 uur tot 12:00 uur. Plezier in handbiking staat voorop en het uiteindelijke doel is dat iedereen op zijn eigen niveau, het maximale uit zijn/haar talent kan halen met behoud van het plezier in handbiken.

We doen het samen, als één team achter de sporters met een beperking. Omdat sport voor mensen met een beperking vanzelfsprekend moet zijn. Omdat iedereen structureel moet kunnen (blijven) sporten. Omdat niemand naast het parcours mag staan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*