Amsterdamse Cross Competitie 2017

Amsterdamse Cross Competitie 2017

De afgelopen weken werden er al trainingen en wedstrijden afgelast. En dat kan maar een ding betekenen: de herfst is ingetreden. Sterker nog: gisteren – 22 september – was het officieel de eerste dag van de herfst. De herfst betekent ook dat het wielerseizoen op de weg (bijna) voorbij is. Velen van ons kunnen gewoon doorrijden op de baan in het Velodrome, maar de echt fanatici hebben hun racefiets al verruild voor de crosser. En niet voor niets natuurlijk: de Amsterdamse Cross Competitie staat op het punt om te beginnen 🙂

Voorgaande jaren was de Amsterdamse Cross Competitie (kortweg ACC) een groot succes! In 2016 reden maar liefst 443 deelnemers mee in de 11 rondes van de ACC. In het totaal waren er 1985 starts. Hoeveel deelnemers en starts zullen er deze editie zijn?

De Amsterdamse Cross Competitie wordt ook dit seizoen weer georganiseerd door de gezamenlijke clubs in en rond Amsterdam. Net als vorige jaren zijn er wedstrijden op clubparcoursen, maar ook in gebieden waar je normaal gesproken zelfs niet eens met je fiets mag komen!

De gezamenlijke organisaties streven er naar om deze alweer achtste editie van de Amsterdamse Cross Competitie verder te professionaliseren en uit te bouwen. Wij hopen dat jullie ook komend seizoen weer allemaal op jouw crosser of mountainbike klimmen om mee te doen.

ASC Olympia - Amsterdamse Cross Competitie 2017

Veranderingen Amsterdamse Cross Competitie

Hoewel er gelukkig veel hetzelfde blijft in vergelijking met vorig jaar, zijn er dit jaar een paar kleine veranderingen. Lees voor de zekerheid de reglementen op de website van de ACC goed door, dan weet je alles én zeker. De belangrijkste veranderingen zijn als volgt: maar hier in het kort de highlights.

Puntentelling

Op verzoek van velen is het aantal mensen in de A en B-categorie dat punten kan scoren uitgebreid. In de A scoren de eerste 40 punten en bij de B de eerste 50. Vanaf de eerste plaats scoor je dan steeds één punt minder.

60 plus

Het blijkt dat de groep oudere jongeren in de ACC per jaar groter wordt; deelnemers die eenmaal meedoen aan de Amsterdamse Cross Competitie, blijven vaak ook de jaren daarna meedoen. Op die manier worden we dus allemaal een keer 60 jaar en rijden we nog steeds. Toch wordt het toch steeds lastiger om je met renners van net 40 te kunnen meten.

Daarom is er dit jaar een subklassement voor renners van 60 jaar en ouder. Deze renners starten net als voorheen gewoon bij de B-categorie (40+), maar per wedstrijd wordt de eerst aankomende zestiger gehuldigd. Bovendien is er aan het eind van het seizoen een apart prijzenklassement.

Inschrijfgeld

Dit jaar wordt het inschrijfgeld voor de A, B en C categorieën met één euro verhoogd. De jeugd blijft gewoon €2,00 per wedstrijd betalen. De oudere categorieën gaan €4,00 betalen (KNWU leden en/of organiserende verenigingen). Het inschrijfgeld voor renners die geen lid zijn van een wielerclub, bedraagt € 7,00. (Dit staat dan op het KNWU-basislidmaatschap.)

Starttijden

In de praktijk blijft dat de tijd tussen de B (11:00u) en A/C (12:00) iets te krap is, waardoor de start van 12 uur vaak iets is verlaat. Daarom is dit jaar de start van de A- en C-categorie een kwartier te verlaat naar 12:15 resp. 12:16 uur.

Niet veranderd maar toch belangrijk:

  • Geen chip = geen uitslag.
  • Draag altijd je rugnummer. Geen rugnummer = geen uitslag.
  • Inrijden tijdens een wedstrijd is en blijft verboden.

Pas als de winnaar is gefinisht, kán de jury besluiten om toe te staan dat er ingereden kan gaan worden, maar daarbij blijft iedereen minstens 100 meter achter de laatste renner. Hier gaat strikt op worden toegezien, met name tijdens de jeugdwedstrijden.

#crossiscoming [???? @hamishpics]

A post shared by ASC Olympia (@ascolympia) on

Wedstrijdkalender Amsterdamse Cross Competitie

Tijdens de vergadering van vanavond is de wedstrijdkalender voor komend seizoen vastgesteld.

Door verbouwingen op het parcours van De Bataaf is er dit jaar geen wedstrijd mogelijk in Zwanenburg. Er wordt hard gewerkt aan alle veranderingen en verbeteringen, zodat we volgend jaar  weer kunnen terugkeren op het parcours in Zwanenburg.

Terug op de kalender is de wedstrijd van HSV De Kampioen bij Wheelerplanet in Spaarnwoude, zodat er dit jaar 11 clubs zijn die een wedstrijd organiseren. Onze buren van WV Amsterdam organiseren zelfs twee wedstrijden!. In het begin van het seizoen vindt er op hun parcours een try out plaats voor het Districtskampioenschap (WVA organiseert dit kampioenschap buiten de ACC om).

Op Oudjaarsdag vindt de finale ook weer plaats bij WVA. Hiermee bestaat de Amsterdamse Cross Competitie dit jaar weer uit 12 wedstrijden. De data en locaties zijn als volgt:

Zondag 15 oktober: Cyclo & Cross Nieuwveen – Zwembad Aarweide
Zondag 22 oktober: WV Amsterdam – Sportpark Sloten
Zondag 29 oktober: HSV De Kampioen
Zondag  5 november: WTC de Amstel – Nes aan de Amstel
Zondag 12 november: FC de Trappist – Het Twiske
Zondag 19 november: HRC Exelsior – Manege
Zondag 26 november: WTC de Amstel – Recreatieplas Ouderkerk
Zondag  3 december:  ARC Ulysses
Zondag 10 december: ZWC DTS
Zondag 17 december: UWTC Uithoorn
Zondag 24 december: ASC Olympia – Sportpark Sloten
Zondag 31 december: WV Amsterdam –  Finale dag en tevens oliebollencross

Wil je meer weten over de Amsterdamse Cross Competitie? Kijk dan eens op hun website 🙂

Wil je meedoen aan de Amsterdamse Cross Competitie maar ben je (nog) geen lid van een wielervereniging? Word dan lid van ASC Olympia! Alle details over een lidmaatschap bij de oudste wielervereniging van Nederland vind je op ascolympia.nl/leden/lidmaatschap-ascolympia.

ASC Olympia - Amsterdamse Cross Competitie 2017

Over ASC Olympia

Wij houden van de wielersport. Wij houden van wielrennen en baanwielrennen, mountainbiken, cyclocross en alle andere disciplines van de wielersport. Het gevoel dat je krijgt wanneer je fietst, is als een ‘natural high’. Dat gevoel willen wij delen met alle fietsliefhebbers uit Amsterdam en omstreken. Van beginnende fietser tot gevorderde (wedstrijd)renner. Man of vrouw, jong of oud(er), wielrennermountainbiker of baanwielrenner: bij ASC Olympia ben je thuis!

Iedereen die wil wielrennen in Amsterdam en omstreken is welkom voor trainingen, wedstrijden, wekelijkse toertochten en onze andere gezamenlijke activiteiten. Daarnaast organiseren wij samen met onze leden verschillende activiteiten, zoals clinics & workshops, fietsweekenden, borrels, lezingen, baantrainingen in het Velodrome Amsterdam en nog veel meer!

ASC Olympia bestaat om alle wielerliefhebbers in Amsterdam en omstreken te verenigen, een ‘thuis’ te bieden en samen de (Amsterdamse) wielersport te ontwikkelen. Bovendien willen wij meer Amsterdammers op de fiets krijgen. Dat is niet alleen goed voor de sport. Dat is vooral ook goed voor jezelf!

Of je nu wedstrijden wil rijden, aan je conditie wil werken of gewoon samen wil toeren, bij ASC Olympia vind je aansluiting bij mensen zoals jijzelf. Of je nu man of vrouw bent, jong of oud(er), als je van de wielersport houdt, moet je bij ASC Olympia zijn!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*