In Memoriam: Evert van Ravensberg

In Memoriam: Evert van Ravensberg

Op zondag 8 october is Evert van Ravensberg door een noodlottig ongeval overleden. Dit noodlottige ongeval vond plaats nabij de Ronde Hoep tijdens een trainingsrit met zijn wielervereniging Gaul.

Ridder van de Weg

Evert (64) had een ongeëvenaarde passie voor het fietsen. Per jaar reed hij zo’n 20.000 kilometer. In wedstrijden op Sloten, in trainingsritten, op de wattbike, op de baan en vooral in de klassiekers die hij met grote liefde reed. Liefst een aantal in korte tijd achter elkaar, samen met Le Champion. Tijdens de fatale rit sprak ie nog enthousiast over zijn plannen om Milaan-San Remo, de Ronde van Lombardije en Parijs Roubaix te gaan fietsen.

Evert was met recht een ridder van de weg. Een ridder die in het harnas is gestorven. Alleen vele kilometers te vroeg. Wat hadden we hem nog ontelbare eindeloze tochten gegund.

Bekend & Markant

Met Evert van Ravensberg verliezen de Amsterdamse wielerwereld en Gaul! een bekend en markant gezicht. En een uit alles herkenbaar stemgeluid, Amsterdamse tongval en altijd klaar voor een snedige grap en een enthousiaste aanmoediging. Altijd vrolijk, met een ondeugende twinkeling in z’n ogen en immer optimistisch.

Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar zijn familie en andere dierbaren die hij achterlaat. En naar de clubgenoten en anderen die getuige waren van het ongeval.

Rust in vrede Evert.

Namens alle Olympianen wensen wij Evert’s familie alle sterkte toe met dit enorme verlies.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*