Verslag: Regio Kampioenschappen Baanwielrennen 2018

Verslag: Regio Kampioenschappen Baanwielrennen 2018

Zondag 28 januari werd in het Velodrome Amsterdam de tweede ronde van de Regio Kampioenschappen Baanwielrennen verreden. De eerste ronde van het Regio Kampioenschap was een sprintklassement en werd op 20 januari georganiseerd door Alcmaria Victrix in het Sportpaleis Alkmaar. De tweede ronde – een duurklassement, georganiseerd door ASC Olympia – werd afgelopen zondag verreden.

Regio Kampioenschappen Baanwielrennen Duur 2018

In deze editie van de Regio Kampioenschappen namen verschillende renners uit Noord-Holland, Zuid-Holland en Midden-Nederland het tegen elkaar op. Helaas was de opkomst niet al te groot en werden door de verschillende renners erg snelle tijden gereden. Daardoor pakte het af te werken programma wat korter uit dan vooraf was voorzien.

Net als vorige week in het Sportpaleis Alkmaar werden er leuke en spannende wedstrijden verreden. Zeker door het samenvoegen van verschillende categorieën heeft iedereen weer enorm genoten. Niet alleen de renners; ook het publiek werd zichtbaar vermaakt!

Gelukkig waren er in deze ronde van de Regio Kampioenschappen op de baan geen ongelukken en bleef alles heel.

Uitslagen

In de verschillende categorieën werden de volgende renners) Districtskampioen

  • Jeugd: Stef Koning
  • Elite / Beloften / Junioren man: Sten Verzijl
  • Nieuwelingen / Sportklasse man: Mark de Groot
  • Vrouwen: Yuli vd Molen

Bekijk hier alle uitslagen deze ronde van het Regio Kampioenschappen Baanwielrennen.

ASC Olympia - Uitslagen Nederlands Kampioenschap Baan Omnium 2018

Hartelijk gefeliciteerd voor jullie prestaties. Dikke kudos voor jullie! Namens de gehele organisatie: hartelijk dank aan alle renners die deze winter wedstrijden hebben gereden in het Velodrome. Natuurlijk ook kudos voor alle juryleden die in het Velodrome actief zijn geweest.

Nu het baanseizoen bijna ten einde is, het weer steeds wat beter wordt en het bovendien steeds langer licht is, kijken we alvast vooruit naar het wegseizoen. Maar de hierbovenstaande, kersverse Regiokampioenen kunnen nu al niet wachten op het volgende baanseizoen; dan kunnen zij hun trui verdedigen!

Word jij Regiokampioen 2019?

Wil jij ook baanwielrennen bij ASC Olympia? Word jij wellicht de volgende regiokampioen? Doe dan mee met onze (baan)trainingen! Ben je nog geen lid? Je bent natuurlijk hartelijk welkom om met ons mee te rijden, maar neem dan eerst contact met ons op s.v.p. En bekijk ook eens onze Facebook, Instagram of volg ons op Twitter.