Nieuwe wielertraining: meer power & souplesse

Nieuwe wielertraining: meer power & souplesse

Vanaf woensdag 7 februari start de KNWU met een compleet nieuwe wielertraining voor de KNWU Districten Noord-Holland, Zuid-Holland en Midden: Interval, Power & Souplesse training op ons eigen parcours op Sloten. Iedereen die een KNWU licentie heeft en ouder is dan 14 jaar, kan meedoen aan deze nieuwe wielertraining.

Programma

Tijdens deze wielertraining worden power- en herhaalde sprints gedaan in groepen van 4 tot 6 personen, die ongeveer hetzelfde niveau hebben. Interval, power- en souplesse trainingen versterken de macht en de kracht van het kilometers maken. Dus als jij beter wil worden, is dit een flinke stap in de goede richting. Er worden verschillende groepen gemaakt, zodat je op jouw eigen niveau kunt trainen.

Agenda

Deze nieuwe wielertraining worden gegeven op vier opeenvolgende woensdagen in februari (7 – 14 – 21 en 28 februari) van 16:30 tot 18:00 uur. Van maart t/m juni starten de trainingen één uur later; vanaf 17:30 uur – omdat het vanaf maart weer wat langer licht is. Daarna is er iedere woensdag een training tot en met 20 juni.

De trainingen worden – in samenwerking met Hans Leijnse – gegeven door Jos Geijsel en Tim Veldt.

Iedereen met een KNWU licentie – ouder dan 14 jaar – kan meedoen aan deze training. De kosten bedragen €5 per training.

Bekijk onderstaande video voor een impressie van deze nieuwe wielertraining.

Doe ook mee!

Wil jij beter worden in wielrennen? Wil jij een snellere renner worden? Met meer power en souplesse? Doe dan mee met deze nieuwe trainingen! Je kunt jezelf opgeven bij de Marco Knies – Sporttechnisch Districtscoördinator van KNWU District Noord-Holland – via stdc@marcoknies.nl. Vragen en/of opmerkingen kun je ook aan Marco richten.