64e Oranjeronde van Amsterdam

64e Oranjeronde van Amsterdam

Op Koningsdag – 27 april – organiseert ASC Olympia net als voorgaande jaren natuurlijk weer de Oranjeronde van Amsterdam. Dit jaar organiseren we alweer de 64e editie van deze prachtige, Amsterdamse klassieker.

UPDATE: De uitslagen van de 64e Oranjeronde van Amsterdam kun je vinden op knwu.nl/wegwielrennen/evenement/112828.

Oranjeronde van Amsterdam

De Oranjeronde van Amsterdam wordt vaak getypeerd als een ‘gemakkelijke ronde’. En dat blijkt altijd uit veel aanmeldingen en bovendien een grote opkomst. En ook dit jaar hebben we weer veel aanmeldingen mogen ontvangen. Maar … er kunnen natuurlijk nog best een paar aanmeldingen bij 🙂

Elk jaar wordt er hard gekoerst. Zowel door junioren, nieuwelingen, sportklasse en masters. De Oranjeronde is elk jaar weer een prachtig mooie koers op ons parcours op Sportpark Sloten. Ook voor de aanstaande editie op Koningsdag verwachten we weer een heel spannende koers!

ASC Olympia - 63e Oranjeronde van Amsterdam 2017

Weersverwachting

Vorig jaar waren de weergoden ons bijzonder gunstig gezind. En ook voor de 64e editie van de Oranjeronde ziet de weersverwachting er redelijk goed uit. Hoewel er een kleine kans is op een paar spetters, gaan er vanuit dat ook dit jaar het zonnetje zich gewoon laat zien.

Programma

De Oranjeronde van Amsterdam start om 11:00 uur met het Junioren criterium over 60 kilometer, waarna om 12:45 uur de Nieuwelingen starten. Om 14:00 uur zullen de Masters starten. De eer van de laatste race valt ten beurt aan de Sportklasse; zij starten om 15:30 uur.

Hieronder het programma van de Oranjeronde op een rij:

11:00 uur: Junioren – 60 km Criterium
12:45 uur: Nieuwelingen – 40 km Criterium
14:00 uur: Masters 50+ – 55 km Criterium
15:30 uur: Sportklasse – 60 km Criterium

Voor alle bovenstaande categorieën is een transponder verplicht. Inschrijven voor de Oranjeronde kun je uitsluitend digitaal doen via mijnknwu.knwu.nl.

Helpende handen gevraagd

Om ook dit jaar de Oranjeronde weer even succesvol te maken als voorgaande jaren, hebben we veel helpende handen nodig. Ben jij of ken jij iemand die ons op Koningsdag kan helpen met het onderstaande? Meld je dan s.v.p. aan via ons contactformulier.

2 vrijwilligers voor de opbouw vanaf 08:30 uur
1 volgauto van 10:30 uur tot 17:00 uur
1 vrijwilliger voor de bar van 09:45 uur tot 17:00 uur
2 vrijwilligers voor de materiaalcontrole van 10:30 uur tot 13:00 uur
3 vrijwilligers voor de inschrijving vanaf 09:45 uur tot 17:00 uur
2 vrijwilligers voor de afbouw vanaf 16:45 uur

Ook als je slechts een gedeelte van de dag kunt meehelpen verzoeken wij je om je te melden. Want “vele handen maken licht werk” en “hoe meer zielen hoe meer vreugd!” Kunnen we ook op jou rekenen? Alvast hartelijk dank voor je inzet!

Oranjeronde van Amsterdam 2017

Wil je nog eens terugkijken naar de Oranjeronde van Amsterdam van vorig jaar? Bekijk dan eens onderstaande video van de koers van de nieuwelingen tijdens de Oranjeronde 2017. De uitslagen van de Oranjeronde 2017 – en zelfs van eerdere edities! – vind je terug op CyclingDB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*