5 Banen Toernooi 2018

5 Banen Toernooi 2018

Natuurlijk organiseren we ook dit jaar in samenwerking met de andere wielerverenigingen in Amsterdam en omstreken het inmiddels beroemde 5 Banen Toernooi.  ASC Olympia organiseert op dinsdag 29 mei de vierde ronde van het 5 Banen Toernooi.

Dit jaar ’trappen’ we op dinsdag 15 mei af bij HSC De Bataaf – Zwanenburg. Het 5 Banen Toernooi eindigt op donderdag 31 mei bij ZWC DTS in Zaandam. Net als voorgaande edities, beloven het ook dit jaar weer vijf mooie, spannende en leuke wedstrijden te worden!

LET OP: doordat op de vierde ronde op dinsdag 29 mei op het ASC Olympia parcours wordt verreden, vervallen onze reguliere ASC Olympia trainingen!

Uitslagen

Elke dag nadat er een ronde van het 5 Banen Toernooi is verreden, zullen we dit bericht bijwerken met de laatste uitslagen en publiceren op onze Facebook, Twitter en Instagram.

ASC Olympia - 5 Banen Toernooi 2018

5 Banen Toernooi 2018

De wedstrijden worden op dinsdag- en donderdagavonden verreden op de parcoursen van één van de vijf deelnemende verenigingen. De verenigingen rouleren in volgorde van wedstrijden zodat ieder jaar een andere club de finaleavond kan organiseren. Voor zowel de jeugd als de overige categorieën worden klassementen opgemaakt. Natuurlijk zijn aan het eindklassement ook verschillende mooie prijzen verbonden.

Bekijk hieronder een impressie van het 5 Banen Toernooi 2017, bij ASC Olympia.

Reglement 2018

De reglementen van het 5 Banen Toernooi 2018 zijn ook hier te downloaden.

1. Inschrijven: Voor de jeugd zijn de inschrijfkosten €2,00 per persoon per avond. Voor alle overige categorieën zijn de inschrijfkosten €3,00 per persoon per avond. Basislicentiehouders zonder lidmaatschap van een bij de KNWU aangesloten vereniging betalen €6,00 per persoon per avond.

2. Deelname: Alle categorieën kunnen deelnemen. Om in het eindklassement te worden opgenomen, moeten renners minimaal aan 4 wedstrijden hebben deelgenomen, inclusief de finale wedstrijd op donderdag 31 mei 2018 bij ZWC DTS.

3. Prijsuitreiking: Voor alle categorieën vindt de prijsuitreiking plaats op op donderdag 31 mei 2018, na de sluitingsritten bij ZWC DTS.

4. Afmelden: Indien een renner de wedstrijd voortijdig beëindigd, dient hij/zij zich af te melden bij de jury.

5. Starttijden: De jeugd start op alle wedstrijdavonden om 18:00 uur. Overige categorieën starten op alle wedstrijdavonden om 19:15 uur.

6. Afstanden: De te verrijden afstanden zijn afhankelijk van diverse factoren (waaronder parkoers en weersomstandigheden). De juryvoorzitter beslist hierover.

7. Punten: Elke deelnemer ontvangt per start 2 punten.

8. Opname : Per categorie worden 15 deelnemers opgenomen in de standen.

9. Vergoedingen: Alleen bij lekrijden, wordt eenmalig een ronde vergoeding gegeven, behoudens tijdens de laatste 5 ronden. Dit moet wel bij de jury worden aangemeld.

10. Beslissingen: Mocht het reglement hierin niet voorzien, zullen beslissingen worden genomen door de juryvoorzitter.

11. Aansprakelijkheid: De organisatie kan geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden bij schade en/of diefstal veroorzaakt door derden.

12. Inschrijving: Renners zijn verplicht om op elke avond een geldige (basis)licentie te kunnen tonen. Inschrijven kan tot 15 minuten voor de start van elke wedstrijd. Transponders zijn verplicht.

Reglement 2018 Jeugd

Het reglement voor de jeugd is gelijk aan bovenstaand reglement (lees deze dus goed!) met de volgenden aanvullingen:

1. Prijsuitreiking: Voor de jeugd vind de prijsuitreiking plaats op 31 mei 2018 bij ZWC DTS – 30 minuten na de sprint categorieën A/B en 30 minuten na de sprint categorieën C/D.

2. Verzetten controle: De eerste drie gefinishte renners melden zich direct na het afsprinten bij de jury. De jury zal steekproefsgewijs bepalen of er na de wedstrijd een verzetcontrole plaatsvindt. Bij gevonden afwijkingen of het niet ondergaan van de controle, wordt de renner gediskwalificeerd.

3. Transponders: Voor de jeugd zijn transponders nog niet verplicht. Hoewel de jury de renners zoveel mogelijk juist probeert te klasseren, kan dit alleen wanneer een klein aantal renners zonder transponders meedoen. Bij discussie over klassering tussen een renner mét transponder en een renner zónder transponder, zal de jury de renner met transponder klasseren vóór de renner zonder transponder.

Tenslotte: Ga voor het inrijden niet het parcours op als de wedstrijd nog aan de gang is!

Download hier de flyer met het officiële programma en de reglementen van het 5 Banen Toernooi 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*